HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TEOG mazeret sınavı sorularına EBA'dan erişmek mümkün

TEOG sınav sorularının ardından 16-17 Mayıs'ta gerçekleştirilen TEOG mazeret sınav soruları da öğrencilerin erişimine açıldı. TEOG sınav sonuçları EBA'da videolu anlatımıyla yayınlandı.

TEOG mazeret sınavı sorularına EBA'dan erişmek mümkün
  1. sınıflar için Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında mazeret sınavları 16-17 Mayıs tarihlerinde gerçekleşti. TEOG sınavı yurtiçinde 586 merkezde 5 bin 242 öğrencinin; yurtdışında 2 merkezde 162 öğrencinin katılımıyla yapıldı. Sınav eş zamanlı yurtiçi ve dışında, saat 09.00, 10.10 ve 11.20'de başladı, saat 12.00'de sona erdi. TEOG mazeret sınavında ter döken öğrenciler TEOG soruları ve cevaplarının ne zaman açıklanacağını merak etmeye başladı. TEOG mazeret sınav soruları ve cevapları ise sınavın gerçekleşmesinin hemen ardından erişime açıldı. TEOG sınav soruları ve cevapları EBA üzerinden yayınlandı. TEOG Matematik , Türkçe , Fen ve İngilizce TEOG A, B , C , D kitapçığı soru ve cevaplarına eba.gov.tr üzerinden erişmek mümkün.

EBA NEDİR, NASIL ÇALIŞIR?

Eğitimin geleceğe açılan kapısı olan Eğitim Bilişim Ağı, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çevrimiçi bir sosyal eğitim platformudur. Bu platformun amacı; okulda, evde, kısacası ihtiyaç duyulan her yerde bilgi teknolojileri araçlarını kullanarak etkili materyal kullanımını destekleyip teknolojinin eğitime entegrasyonunu sağlamaktır. EBA, sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve doğru e-içerikler sunmak için oluşturulup geliştirilmeye devam etmektedir. Ayrıca veliler de çocuklarına verilen eğitimin niteliğini EBA üzerinden takip ederek görebilecek, eğitimin iyileşmesine ve kalitesine katkıda bulunabilecek ve böylece eğitimde eskisinden daha fazla rol almış olacaklardır.

MEB'in eğitim bilişim ağı EBA'da farklı içeriklerle hazırlanmış 150 binin üzerinden dijital eğitim içeriği bulunuyor. Bakanlık, EBA portal üzerinden merkezi ortak sınavlara girecek 8’inci sınıf öğrencileri için 6 dersten hazırladığı ders videolarını bir süre önce yayınlamaya başlamıştı. EBA'ya, cep telefonlarından, tabletlerden ya da tüm bilgisayarlardan ulaşılabiliyor. Her kademede öğrencinin videolu ders içeriklerine ulaşabildiği EBA portalının 2 milyonun üzerinde kayıtlı kullanıcısı bulunuyor.

TEOG TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK?

Öğrenciler; Fen Liseleri, Anadolu Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri, Çok Programlı Anadolu Liseleri, Mesleki ve Teknik eğitim Merkezleri, Anadolu İmam Hatip Liseleri, Açık Öğretim Kurumları ve YEP’ e göre öğrenci alan özel okullara YEP sonuçlarına göre tercih yapacak. Öğrenci veya velisi, istek sırası ve puan üstünlüğü sırasına göre, tüm okul türlerinde ki okulları karışık olarak listeleyebilir.

25 tercih hakkı var. Tercihlerde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, istek sırası ve puan üstünlüğü olacak. Tercihler sadece bir kez yapılacak ve başvuru işleminden sonra kesinlikle değiştirilmeyecek. Bu yüzden tercihlerin dikkatli bir şekilde yapılması gerekiyor. Zamanında girilmeyen, yanlış yapılan, eksik kalan, elektronik onay işleminden sonra bildirilen değişiklik talepleri hiçbir şekilde işleme koyulmayacak.

NAKİL İŞLEMLERİ NE ZAMAN İLAN EDİLECEK?

Akademik Takvim’de yer alan 17-21 Ağustos tarihlerinde Nakil Komisyonları tarafından alınan tercih uygulaması yapılacak. 24 Ağustos tarihinde nakil işlemlerinin sonuçları ilan edilecek.

OKULLARIN BOŞ KALAN KONTENJANLARI NE ZAMAN İLAN EDİLECEK?

14 Ağustos yerleştirme sonuçlarının ilan edilmesi ve kesin kayıtların ardından, 14 Ağustos 2015’te boş kalan kontenjanlar ilan edilecek.

NAKİL TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK?

14 Ağustos’ta boş kontenjanların ilan edilmesinden sonra, 17-21 Ağustos tarihleri arasında nakiller için başvurular yapılacak. Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonunca boş kalan kontenjanlar için il ve ilçe sınırları içerisinde 5 tercih alınarak YEP üstünlüğüne göre nakiller gerçekleştirilecek. Öğrenciler nakil tercihlerinde 5 okul yazacaklar. Bu işlemlerin sonuçları 24 Ağustos’ta ilan edilecek ve aynı tarihte öğrencilerin kesin kayıtları yapılacak.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler