HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TEOG sınav giriş belgeleri aday erişimine açıldı

Merakla beklenen TEOG sınav giriş belgeleri e-Okul'da yayınlandı. TEOG sınav giriş belgelerinin yayınlanmasının ardından öğrencilerin TEOG sınav yerleri de belli olmuş oldu.

TEOG sınav giriş belgeleri aday erişimine açıldı

Öğrencilerin heyecanla bekledikleri Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG) tarihleri geldi çattı. 29-30 Nisan 2015 tarihlerinde gerçekleştirilecek sınav öncesinde TEOG sınav giriş belgeleri e-Okul'dan sınava girecek öğrencilerin erişimine açıldı. TEOG sınav giriş belgelerinin açıklanmasının ardından öğrenciler, sınav giriş yerlerini öğrenme imkanı buldular. Sınavda ter dökecek milyonlarca öğrenci TEOG sınav giriş belgelerinin açıklanmasının ardından heyecan içinde sınav tarihini beklemeye koyuldular. Milli Eğitim Bakanlığı, TEOG sınav giriş belgelerini e-Okul'dan görebilecek ve sınav yerlerini öğrenebilecekler.

[

****](https://e-okul.meb.gov.tr/logineokul.aspx)

Lise eğitimi görecek öğrencilerin, gireceği TEOG, büyük bir heyecanla bekleniyordu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen ve gerçekleştirilen sınav öncesinde öğrencilerin merakla bekledikleri TEOG sınav giriş belgeleri açıklandı. e-Okul'dan öğrencilerin erişimine açılan TEOG sınav giriş belgelerinin yayınlanması ile öğrencilerin bu konudaki heyecanlı bekleyişleri sona erdi ancak bu kez de TEOG sınavı heyecanı öğrencileri sardı.

TEOG, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından daha önce belirlenen 29-30 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek. Bunun yanında mazeretlerinden dolayı bu sınava giremeyecek olan öğrenciler ise 16-17 Mayıs tarihlerinde TEOG sınavına girecekler. Sınavlardan sonra öğrenciler bu kez TEOG sınav sonuçlarının açıklanmasını bekleyecek. Sınavın sonuçları ise Haziran ayında açıklanacak.

TEOG NEDENİYLE OKULLAR TATİL OLACAK

8. sınıf öğrencilerinin gireceği TEOG sınavı beraberinde tatili de getiriyor. 8. öğrencileri bu sınavda ter dökerken, 5, 6 ve 7. sınıf öğrencileri ise sınavların yapılacağı 29-30 Nisan tarihlerini, yani Çarşamba ve Perşembe günlerini, tatil yaparak geçirecekler. Bunun yanında Cuma günü ise 1 Mayıs İşçi Bayramı sebebiyle yine tatil olacak. Ardından ise hafta sonu tatilinin başlaması ile birlikte öğrenciler 5 gün boyunca tatil yapıp, dinlenmeye fırsat bulacaklar. Eğitime 4 Mayıs Pazartesi günü devam edilecek.

TEOG OTURUMLARI

TEOG sınavları 29 Nisan Çarşamba ve 30 Nisan Perşembe olmak üzere iki günde tamamlanacak. Sınavlar tek oturumda ve 3 dersin yazılıları farklı saatlerde olacak şekilde gerçekleştirilecek. Sınavlar Ankara saati ile 09.00, 10.10 ve 11.20'de tüm merkezlerde aynı anda başlayacak. 29 Nisan'da gerçekleştirilecek ilk oturumda Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavları yapılacak. İkinci oturumda ise Fen ve Teknoloji, T.C. İnkılap Tarihi ile Yabancı Dil sınavı yapılacak. Sınavlar 20 sorudan oluşurken, her sınav için öğrencilere 40 dakika zaman verilecek. Sınav aralarındaki dinlenme süreleri ise 30 dakika olacak. Öte yandan özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilere ise her sınav için 55 dakika, dinlenme süresi olarak ise 15 dakika zaman verilecek.

TEOG'da öğrencilere ortak sınavlarda A, B, C ve D olmak üzere 4 farklı kitapçık verilecek. 20 kişiden oluşacak sınıflarda yapılacak sınavlarda öğrenciler sıralarda tek tek oturacaklar.

TEOG hazırlıkları kapsamında deneme testleri edinmek isteyen öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesinden (odsgm.meb.gov.tr/test) bu testlere ücretsiz olarak ulaşabilecekler. 29-30 Nisan'da yapılacak TEOG sınavına giremeyen öğrenciler ise 16-17 Mayıs'ta gerçekleştirilecek mazeret sınavlarına girecekler. TEOG sınav sonuçları ise Haziran ayında açıklanacak.

TEOG TERCİH SAYISI 25 OLDU

TEOG sınav sonuçlarına göre tercihte bulunacak öğrencilerin geçtiğimiz yıl tercih sayısı 15 olmuştu. Bu yıl ise tercih sayısı 25 olarak belirlendi. Öğrenci velisi, okulların genel ve özel başvuru şartlarına dikkat ederek, istek sırasına göre farklı il ve ilçelerdeki okullar da dâhil olmak üzere okul türlerine göre aynı veya karışık olarak 25 okul tercihi yapabilecek. Ayrıca tercihler sırasında A ve B grubu olan listeler artık kalktı ve öğrenciler artık okul türüne göre herhangi bir şey yapmaksızın, 25 tercihi de tek listeden yapabilecekler.

ÖZEL OKUL KAYITLARI ERKEN YAPILACAK

Özel okullara kayıt yaptıracaklar, bu işlemleri diğerlerine göre erken yapacaklar ve havuzdan çıkarılacaklar. MEB'in tercih işlemleri sayfasında artık öğrencilerin karşısına, 'Özel okula kayıt yaptırdım, tercih yapmayacağım' ve 'Tercih yapmak istiyorum' butonları çıkacak. Öğrenciler yapacakları tercihe göre bu seçeneklerden birisini seçecekler. Özel okula kayıt yaptıracak öğrenciler böylelikle tercih yapmak zorunda kalmayacak. Ancak tercihler sonucunda yapılacak yerleştirmelerde istediği bir Anadolu lisesinde boş kontenjan olursa ve puanı okulun taban puanına yakın ise isteyen öğrenci nakil döneminde bu devlet okuluna başvurabilecek.

YERLEŞEMEYEN ÖĞRENCİLER NAKİL BEKLEYECEK

TEOG sınav sonuçlarına göre yerleştirilemeyen öğrenciler sistem tarafından otomatik olarak açık liseye kadedilecek. Fakat öğrenciler MEB'in belirleyeceği tarihlerde boş kontenjanlar için nakil başvurusunda bulunabilecekler.

NAKİL BAŞVURUSUNDA 5 TERCİH HAKKI

Nakil işlemlerinde artık tek tercih yerine, 5 tercih yapılabilecek. Öğrenciler yapacakları tercihlere göre Yerleştirme Esas Puanı (YEP) üstünlüğüne göre merkezi olarak bu okullardan birine yerleştirilecek. Kesin kayıtlar ise otomatik olarak yapılacak.

Nakil başvuruları artık haftanın 4 gününde (Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe) alınacak. Cuma günleri ise nakil sonuçları açıklanacak.

RUTİN NAKİL ARALIKLARI DEĞİŞTİ

Nakil dönemi okullar açılmadan tamamlanacak. Daha önce haftada bir yapılan rutin nakiller, ayda bir kez yapılacak.

MATEMATİK GEOMETRİ AĞIRLIKLI OLACAK

Uzmanlar, TEOG'da matematik sorularında MEB'in belirttiği kriterlerin dışında bir durumla karşılaşmayı beklemiyor. MEB'in eğitim öğretim dönemi başında yayımladığı konu sıralamasına uygun olacak şekilde, yoğun olarak geometri konularını içeren bir sınavla karşılaşabilirsiniz. Üçgenlerin Temel Elemanları, "Üçgenlerin Eşlik ve Benzerliği, Pisagor Bağıntısı, ve Trigonometri konularının geçtiğimiz yıl olduğu gibi sınavın yaklaşık yüzde 50'lik kısmını oluşturması söz konusu. Denklem Sistemleri, Kombinasyon, Olasılık, Sayı Dizileri, Çarpanlara Ayırma ve Özdeşlik konularının ise sınavın yaklaşık yüzde 35'lik bölümünü oluşturması bekleniyor. Geçen yıl 2'inci TEOG'da karşılaşmamıza rağmen bu sınavda günlük hayatla ilişkilendirilmiş bir Standart Sapma sorusunun sınavda yer alması kuvvetle muhtemel. Yine geçtiğimiz TEOG sınavlarında olduğu gibi soruların yalın, anlaşılır, çeldiricilerden uzak olması bekleniyor.

TÜRKÇE SORULARI İÇİN KİTAP OKUYUN

TEOG Türkçe soruları için son günlerde farklı soru tiplerini tanımak için bir çalışma yapabilirsiniz. Farklı kaynaklardan yararlanarak farklı soru tiplerini tanıyın. Geçmiş yılların sorularını mutlaka çözün ve yeni soru tiplerine açık olun. Türkçe dersinin temel dil becerilerinin en önemli payını verdiğimiz okuma ve anlama çalışmalarına ağırlık vermek gerekiyor. Sınavda en çok anlam konusuna dayalı soruların çıktığını asla unutmamalısınız. Kitap okumak bu anlamda yapılabilecek en temel çalışmadır. Elbette bunun ana kaynağının geçmiş yıllara dayanan bir okuma alışkanlığına bağlı olması başarıyı getirecek. Kitap okumak haricinde, gazete ve dergilerdeki köşe yazılarını takip etmek bunlar üzerinde düşünmek ve tartışmak, anlam sorularında sizin daha kıvrak ve hızlı düşünmenizi sağlayacaktır.

ŞAMPİYONLARIN SINAV STRATEJİLERİ

TEOG 1'inci dönem sınavlarında dereceye giren Kadıköy doğa koleji 8'inci sınıf öğrencisi Ece Akman, dersi derste dinleyerek ve düzenli tekrarlar yaparak başarılı olduğunu söyledi. Akman sınava nasıl hazırlandığını şöyle anlattı: "Bu süreç tabi ki kolay olmadı. Fakat çalışan herkes bunun karşılığını aldı. Öğretmenlerimiz bize her zaman bu seneki sabrımız ve fedakarlığımız ile her şeyin daha iyi olacağını söylediler. Haklı da çıktılar. Sınav sonuçlarımızı görünce yaptığımız her şeye değdiğini gördük. Pes etmedik. Sonuç olarak hem bizim hem de öğretmenlerimizin emeğine değdi. Dersi derste dinlemek ve düzenli tekrar yapmak ve sabır, emek, çaba ve okul ile işbirliğimiz beni başarıya götürdü"

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler