HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TEOG sınav sonuçlarını matematik belirleyecek

TEOG 2017 sınav sonuçlarını matematik ve fen bilimleri dersleri belirleyecek. TEOG sınav sonuçlarıyla ilgili en net sonuçlar haziran ayında açıklanacak. 27 Nisan saat 14:00'da cevap anahtarlarının yayımlanmasıyla tahmini sınav skorları ortaya çıkmaya başlayacak. Eğitimcilere göre sınav sonuçlarını fen bilimleri ve matematik soruları direkt olarak belirleyecek.

TEOG sınav sonuçlarını matematik belirleyecek

1 milyonu aşkın öğrencinin katıldığı TEOG sınavları süreci bugün tamamlandı. Öğrenciler, TC İnkılap tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil, Fen Bilimleri, Din Kültürü gibi çeşitli derslerden düzenlenen oturumlara katıldı. Sınavın ilk gününde öğrencileri zorlayan matematik dersi olurken, Türkçe sınav soruları ve Din Kültürü soruları öğrencilerin zorluk çekmediği sınavlardandı. Bugün ise, genel bir değerlendirmeye göre öğrenciler düne göre daha rahat bir sınav süreci yaşadı. Bunun yanısıra öğrenciler, yabancı dil oturumunda matematik kadar olmasa da, kısmen zorlandıklarını dile getirdiler.

Çeşitli eğitim kurumlarının eğitimcileri TEOG sınav sonuçlarıyla ilgili çeşitli açıklamalar yaptılar. Eğitimci isimlere göre, Türkçe dersi oturumlarında hata oranının düşük olması bekleniyor. Türkçe oturumunda ağırlıklı olarak yazım kuralları, noktalama işaretleri, dil bilgisi ağırlıklı bir temele dayandırılmış. Değerlendirmelere göre, TEOG Türkçe sınavlarında çeldirici, şaşırtıcı ve yanıltıcı soruların varlığı, özellikle geometri sınavlarına oranla daha düşük olduğu açıklandı. TEOG sınavlarının Matematik ayağında ise, öğrencilerin hem çizim yeteneği hem de matematik formül değerlendirmele yetenekleri öne çıktı.

TEOG sınav sonuçlarını, öğrencilerin 'yorumlama' becerisi de etkileyecek

Sosyal medyada, öğrenciler özellikle Din Kültürü sınavına dikkat çektiler. Din Kültürü oturumlarında, sınav sorularının bilgiden ziyade, yorum ağırlıklı bir sınav olduğu gözlemlendi. Özellikle "Hz. Muhammed'in hayatından örnekler" sorgusunun, öğrenciler tarafından bilgiyle harmanlanarak yorum ağırlıklı tamamlandı.

TEOG 2017 cevap anahtarlarının açıklanmasına kısa bir zaman varken sınav sonuçlarında geometri oturumlarının ve genel olarak matematik sonuçlarının belirleyici olması bekleniyor.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler