HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TEOG sonuçlarına bağlı YEP puanı öğrencilerin erişimine açıldı

TEOG sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından erişime açıldı. TEOG sonuçlarına bağlı YEP puanının açıklanmasıyla öğrenciler tercihler için hazılıklara bağladı.

TEOG sonuçlarına bağlı YEP puanı öğrencilerin erişimine açıldı

29-30 Nisan 2015 tarihlerinde gerçekleştirilen Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı, tamamlandı. Sınavlarda ter döken öğrenciler TEOG sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyorlardı. Merakla beklenen TEOG sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından erişime açıldı. Millî Eğitim Bakanlığı tarafından liselere giriş için yapılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavının ardından TEOG sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte heyecan dolu bekleyiş son buldu. Öğrenciler TEOG sınav sonuçlarının duyurulduğu sayfaya akın ettiler. TEOG sınav sonuçlarına erişebileceğiniz bağlantı aşağıda yer almaktadır.

MEB'DEN TEOG SONUÇLARI HAKKINDA YAPILAN AÇIKLAMA

2014-2015 öğretim yılı sonunda ortaokulların 8´inci sınıfını bitiren ve Millî Eğitim Bakanlığına bağlı herhangi bir ortaöğretim kurumuna yerleştirilecek öğrenciler için hazırlanan ve taslağı şubat ayında görüşe açılan "Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve Yerleştirme e-Kılavuzu" yayımlandı. Yeni kılavuza göre, 8’inci sınıfta öğrenim gören ve tercihte bulunan tüm öğrencilerin ortaöğretim kurumlarına yerleştirme işlemleri, tercihleri doğrultusunda, okul kontenjanlarına göre Yerleştirmeye Esas Puan (YEP) üstünlüğü esas alınarak yapılacak. Tek tip ve bir defa tercih alınarak yerleştirme yapılacak. Yedek yerleştirme yapılmayacak. Öğrencilere 25 okul tercih hakkı verilecek. Tercih başvurusunda bulunmayan öğrencinin kaydı otomatik olarak açık öğretim kurumlarına yapılacak. Özel öğretim kurumlarına kesin kaydını yapmış olanlar tercih hakkını kullanmış sayılacak. Hiçbir tercihine yerleşemeyen öğrenciler açık öğretim kurumlarına yerleştirilecek. Yerleştirme sonuçları 14 Ağustos´ta açıklanacak.

TEOG TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK?

Yerleştirme işlemleri için yapılan TEOG tercihleri e-okul.meb.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapılabilecektir. Tercih yapabilmek için, açılan tercih işlemleri ekranındaki «TERCİH YAPMAK İSTİYORUM» butonu seçilecektir. Tercihler mutlaka herhangi bir okul müdürlüğüne gidilerek elektronik ortamda onaylatılacaktır. Okul müdürlüğü tarafından elektronik ortamda onaylanan TEOG tercih formunun iki nüsha çıktısı alınarak okul müdürlüğü yetkilisi ile veli tarafından imzalanacak; bir nüshası okulda saklanacak ve diğer nüshası veliye verilecektir.

TEOG tercihleriyle ilgili herhangi bir düzeltme veya değişiklik yapılmak istenirse, okul müdürlükleri tarafından yapılacak olan elektronik onaylama işleminden önce yapılacaktır. Onaylama işlemi tamamlandıktan sonra herhangi bir düzeltme yapılamayacaktır. Onaylama işlemi yapıldığı anda öğrencinin tercih işlemleri tamamlanmış olacaktır.

Yurt dışından sınava giren öğrencilerden e-okul sistemine kayıtlı olanlar e-okul.meb.gov.tr adresinden tercih yaparak okul müdürlüklerine tercihlerini onaylatacaktır. Tercihlerini okul müdürlüklerine onaylatma imkânı olmayanlar ise Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu’nda yer alan Açık Öğretim Ortaokulu ve Yurt Dışı Yerleştirme Tercih Ön Çalışma Formu (Ek 2)’nu doldurup APS veya dengi hızlı posta hizmeti ile 16 Temmuz 2015 saat 13:00’e kadar Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü-06500 Teknikokullar Yenimahalle/ANKARA adresine gönderecektir. Postada meydana gelecek gecikmeden öğrenci velisi sorumlu olacaktır.

Açık öğretim ortaokulu öğrencileri, Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu’nda yer alan Açık Öğretim Ortaokulu ve Yurt Dışı Yerleştirme Tercih Ön Çalışma Formu (Ek 2)’nu doldurup APS veya dengi hızlı posta hizmeti ile 16 Temmuz 2015 saat 13:00’e kadar Millî eğitim Bakanlığı Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü-06500 Teknikokullar Yenimahalle/ANKARA adresine gönderecektir. Postada meydana gelecek gecikmeden öğrenci velisi sorumlu olacaktır.

Öğrenciler yerleştirme işlemleri için en fazla 25 okul tercihinde bulunabilecektir.

Tercih listesi oluşturulurken okulların tercih kodları, öğrencinin yüzdelik dilimi, okulların kontenjan tablolarında ifade edilen yüzdelik dilimi, yerleştirmeye esas puanı dikkate alınmalıdır ve özellikle okulların kontenjan durumları ve tanıtım bilgileri incelenmelidir. 24 Haziran - 05 Temmuz 2015 tarihleri arasında özel okullara kayıt yaptıran öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır. Kayıt işlemini yapan bu öğrencilere tercih ekranı açılmayacaktır. Bu öğrenciler okul değiştirmek isterlerse bu işlem yerleştirmeye esas nakil döneminde, nakil şartlarını taşıyanlar için mümkün olabilecektir. TEOG tercih işlemleri için e­-okul.meb.gov.tr internet adresinden giriş yapıldığında, tercih işlemleri ekranında, «TERCİH YAPMAK İSTİYORUM» ve «ÖZEL OKULA KAYIT YAPTIRACAĞIM TERCİH YAPMAYACAĞIM » butonları görülecektir. Özel okullara kayıt yaptırmaya karar veren öğrenciler, «ÖZEL OKULA KAYIT YAPTIRACAĞIM TERCİH YAPMAYACAĞIM » butonunu işaretleyecektir. Bu öğrenciler tercih hakkını kullanmış sayılacak ancak yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabileceklerdir.

TEOG YERLEŞTİRME SONUÇLARI 14 AĞUSTOS'TA AÇIKLANACAK

TEOG kapsamında yapılan merkezi sınavlarının tamamını veya bir kısmını kullanan özel okulların kayıt işlemleri ise 24 Haziran-5 Temmuz´da tamamlanacak. Güzel sanatlar lisesi ve spor liselerine öğrenci kayıtları da 10 Temmuz´da yapılacak.

Öğrencilerin TEOG sonuçları sonrası liselere yerleştirme işlemleri için 6-16 Temmuz´da saat 13.00´e kadar tercihler alınacak. TEOG yerleştirme sonuçları, 14 Ağustos´ta ilan edilecek. Yerleştirmeye esas nakil tercih başvuruları, 3 dönem halinde yapılacak. Buna göre, ilk nakil başvuruları, 17-21 Ağustos´ta yapılacak ve sonuçları 24 Ağustos´ta açıklanacak. Nakil tercihlerinde 2. dönem başvuruları ise 24-28 Ağustos´ta yapılacak ve sonuçlar 31 Ağustos´ta duyurulacak. 3. dönem yerleştirmeye esas nakil tercih başvuruları da 31 Ağustos-4 Eylül´de yapılacak ve sonuçlar 7 Eylül´de açıklanacak. Öte yandan, il veya ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca il veya ilçe sınırları içerisinde TEOG nakil tercih başvuruları 7-10 Eylül´de alınacak ve sonuçları da 11 Eylül´de ilan edilecek

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler