HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TEOG Sınavı yerleştirmeye esas puanları açıklandı

Milyonlarca öğrencinin beklediği Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavının sonuçları açıklandı.

TEOG Sınavı yerleştirmeye esas puanları açıklandı

Sonuçlar Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sitesinde ve E-OKUL'da yayınlandı.

SONUÇLARI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

İngilizce sınavındaki bir sorunun mahkeme tarafından iptal edilmesi üzerine, TEOG puanları 24 Haziran’da açıklanamamıştı. Yeniden hesaplanan ve yaklaşık 1 milyon 300 bin öğrencinin beklediği puanlar bugün açıklandı.

TEOG kapsamında düzenlenen ortak sınavlarda İngilizce testi A kitapçığı 10’uncu soru (Mary Sanders) iptal edilmesinin ardından, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), tüm adayların bu soruyu doğru cevapladığını kabul ederek İngilizce ders puanlarının yeniden hesaplanacağını açıklamıştı. Bakanlık, 8’inci sınıf Yılsonu Başarı Puanı ile Yerleştirmeye Esas Puanları (YEP) yeniden hesaplayarak, yeni puanları ise bugün saat 09.00’da e-okul sistemi üzerinden açıkladı.

Yerleştirme sonuçları meb.gov.tr, oges.meb.gov.tr ve e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinden öğrencilerin TC kimlik numarası ve okul numarasıyla sorgulanabiliyor, ayrıca sonuç belgesi gönderilmeyecek. Yerleştirme sonuçları isteyen velilere kısa mesaj ile bildirilebilecek. Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin öğrenmeye hak kazandıkları okullar belirlendiğinden kayıtlar otomotik olarak yapılacak, ayrıca bir kayıt işlemine gerek kalmayacak.

TERCİHLERDE BUNLARA DİKKAT

– Yerleştirmeye Esas Puanınızın yayınlandığı gün tercihlere esasen kontenjan tabloları ilan edilecek. Bu listelerdeki okullara geçen yıl giren öğrencilerin yüzdelik dilimlerini görebileceksiniz.

– 24 Haziran’da başlayan özel okul kayıtları Yerleştirmeye Esas Puan’lar (YEP) açıklanmayınca durdurulmuştu. özel okul kayıtları 10 Temmuz’a kadar sürecek.

Bu dönemde belirli bir kayıt takvimi doğrultusunda bazı özel okullar kendi puan hesaplama yöntemi ile, bazıları YEP’le. Bu dönemde puanınızın yetmesi kaydıyla olacak girmeyi en çok istediğiniz okullardan birine kayıt yaptırabilirsiniz. Bu yıl özel okula kayıt yaptıran öğrenciler merkezi yerleştirme için tercih yapamayacak.

– 6-16 Temmuz tarihleri arasında merkezi yerleştirme için tercih başvuruları alınacak. Öğrenciler 25 okuldan olursa bir tercih listesi hazırlayacaklar.

* Tercih listesi hazırlarken, MEB’de yayınlanacak olan okulların kontenjan tablolarını ve okula geçen yıl giren öğrencilerin yüzdelik dilimlerini inceleyiniz.

* Tercih listenize alacağınız 25 okuldan ilk 10 tanesini kendi yüzdelik diliminizden de yüksek okullara, 5 tanesini kendi yüzdelik diliminizdeki okullara, son 10 tanesini kendi yüzdelik diliminizden daha düşük okullara ayırınız.

Bu dönemde tek yerleştirme yapılacak, tercihlerinden birine yerleşemeyen öğrenciler bir anlamda açık liseye düşeceklerdir. Dolayısıyla tercih listenizi istediğiniz okullardan birine yerleşmek üzere oluşturunuz.

– Merkezi yerleştirme sonuçları 14 Ağustos’ta ilan edilecek.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler