HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TEOG soruları ve cevapları ÖSYM tarafından paylaşıldı

TEOG soruları ve cevapları ÖSYM tarafından öğrencilerin erişimine açıldı. TEOG sorularını incelemek isteyen adaylar, EBA ağından bu soruları inceleyerek puan hesaplayabilecekler.

TEOG soruları ve cevapları ÖSYM tarafından paylaşıldı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) 2. dönem sınavları için maraton sona erdi. 27 Nisan'da başlayan TEOG sınav sınavları 28 Nisan'da da sürdü. Sınavların sona ermesinin ardından öğrenciler büyük bir merakla TEOG sınav soruları için bekleyişlerine başladılar. Öğrenciler arama motorlarında merakla 'TEOG sınav soruları ne zaman açıklanacak?' sorusuna yanıt arıyor. İlk günün ardından açıklanması beklenen TEOG sınav soruları, ikinci günün sonunda öğrencilerin erişimine açıldı. Bu konuyu MEB daha önce duyurmuştu. MEB, TEOG sınav sorularını yayınladı. Sınav sonuçlarını beklemeden, sonuçlar hakkında bir fikir sahibi olmak isteyen adaylar Eğitim Bilişim Ağı'ndan (EBA) TEOG sınav sorularına ulaşabilecekler. Adaylar, bu soruları inceleyerek tahmini net doğru sayısını hesaplayabilir, hangi okulda şansı olduğunu öğrenebilir. Yine TEOG sorularının cevaplarını görmek isteyenler, cevap anahtarlarını son sayfalarda bulabilecekler.

MEB, 1 milyon 174 bin 427 öğrencinin girdiği TEOG sınavlarının sorularını 28 Nisan Perşembe günü sınavların tamamlanmasının ardından açıklandı. Öğrenciler sınav sorularına MEB tarafından hizmete alınan Eğitim Bilişim Ağı'ndan (EBA) ulaşabilecekler. EBA üzerinden erişime açılan sorular ve bu soruların cevapları konusunda öğrenciler belirtilen tarih ve saatte detaylı bilgi alabilecekler. TEOG kapsamında sınavları yapılan Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Fen ve Teknoloji, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük derslerinin sorularına EBA'da detaylı şekilde yer verilecek.

[

****](http://www.eba.gov.tr/)

TEOG'un ilk oturumu 27 Nisan Çarşamba günü gerçekleştirildi. 1 milyon 167 bin 854 öğrencinin katılımasının beklendiği 2. dönemin ilk oturumu yurt içinde 970 merkezdeki 16 bin 176 okulda ve 92 bin 924 salonda, yurt dışında ise 15 merkezde ve 21 okulda gerçekleştirildi. İlk oturumda öğrenciler Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinin sınavlarına girdiler ve başarılı olmak için ter döktüler. Her ders için 20 soruluk sınavlar yapılırken, dört farklı kitapçık (A, B, C, D) hazırlandı. Her ders için öğrencilere tanınan süre ise 40 dakika oldu. TEOG'un ikinci oturumunda ise yine aynı koşullar altında öğrenciler Fen ve Teknoloji, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük derslerinin sınavlarına girdiler.

CUMA GÜNÜ EĞİTİME DEVAM EDİLECEK

İki gün boyunca TEOG sınavlarında ter dökecek öğrenciler, Cuma günü eğitim-öğretime devam edilip edilmeyeceği konusunu merak ediyorlardı. Bu konuda öğrencilerin tatil hevesleri yarıda kaldı. 27-28 Nisan'da sınavların gerçekleştirilmesinin ardından okullarda eğitime devam edilecek ve öğrenciler hafta sonunda dinlenme fırsatı bulacaklar.

SINAVLARA GİREMEYENLER DİKKAT!

TEOG sınavlarına giremeyen öğrencilerin bu durumda dikkatli olmaları gerekiyor. Mazeretli yahut mazeretsiz olarak sınavlara giremeyen öğrencilerin bilgileri okul yönetimi tarafından sınavların ardından 5 gün içerisinde e-Okul sistemine işlenecek. Bunun ardından sınavlara katılamayanlar 14-15 Mayıs tarihlerinde TEOG için mazeret sınavlarına katılabilecekler. Mazeret sınavlarına katılamayanlar için bir telafi sınav gerçekleştirilmeyecek.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler