HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Merak edilen "TEOG tatili kaç gün" sorusu cevap buldu

Öğrencilerin merak ettikleri "TEOG tatili kaç gün" sorusu yanıt buldu. 29-30 Nisan'ın ardından 1 Mayıs ve hafta sonu tatillerinin de peş peşe gelmesiyle birlikte TEOG tatili 5 gün sürecek.

Merak edilen "TEOG tatili kaç gün" sorusu cevap buldu

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG) tarihleri geldi çattı. Öğrenciler büyük bir heyecanla TEOG sınavlarını bekliyorlar. Uzun süredir TEOG sınavlarına yönelik hazırlıklar yapan 8. sınıf öğrencileri, 29 Nisan Çarşamba ve 30 Nisan Perşembe günlerinde sınava girecekler. 8. sınıf öğrencilerinin gireceği TEOG sınavı nedeniyle 5, 6 ve 7. sınıf öğrencileri ise bu günlerde tatil yapacaklar. Öğrencilerin bu günlerde merak ettikleri soruların başında 'TEOG tatili kaç gün olacak?' sorusu yer alıyor. Merakla beklenen "TEOG tatili kaç gün sürecek?" sorusu yanıt buldu!

TEOG TATİLİ 5 GÜN SÜRECEK

TEOG sınavları 29-30 Nisan'da gerçekleştirilecek. Bu iki gün 8. sınıf öğrencileri sınavda ter dökerken; 5, 6 ve 7. sınıf öğrencileri ise tatil yapacaklar. Ancak TEOG tatili bu kadarla kalmayacak. Çünkü sınavların yapılmasının hemen ardından 1 Mayıs İşçi Bayramı'nın gelmesi ve3 bugünün resmi tatiller kapsamında yer almasından dolayı, bu tarihte de okullarda eğitime ara verilecek. Devamında ise hafta sonunun gelmesi ile birlikte TEOG tatili 5 güne kadar çıkacak. Öğrenciler 5 günlük bu tatilin tadını çıkaracaklar.

TEOG SINAVLARI

TEOG sınavları 29-30 Nisan olmak üzere 2 günde gerçekleştirilecek. Birinci günde Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavları gerçekleştirilecek. İkinci günde yapılacak oturumda ise Fen ve Teknoloji, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil sınavları yapılacak. Her dersin yazılısında 20 soru yer alırken, öğrencilere 40 dakika süre verilecek. Öğrencilerin dinlenme süreleri ise 30 dakika olacak. Öte yandan yanlış soruların doğruları etkilemeyeceği sınavda öğrenciler tahmin haklarını da kullanabilecekler. TEOG sınav sonuçları ise Haziran ayında açıklanacak.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler