HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TEOG tercih robotu ile okullar hakkında detaylı bilgi edinin

TEOG tercihi yapacaklar dikkat! Tercih dönemi 16 Temmuz'da son buluyor. Tercih döneminde MEB TEOG tercih robotunu hizmete soktu. TEOG tercih robotu ile okullar hakkında detaylı bilgiye erişmek mümkün.

TEOG tercih robotu ile okullar hakkında detaylı bilgi edinin

Öğrencilerin büyük bir heyecanla bekledikleri TEOG sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından erişime açıldı. Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) Yerleştirme Esas Puanları-YEP) 29 Haziran'da saat 09.00'da açıklandı. Sonuçların ardından tercih işlemleri için hazırlıklar başladı. Öğrenciler tercih dönemi öncesi okulları araştırmaya koyuldu. Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencileri mağdur etmemek için yeni bir uygulama başlattı. MEB, Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında, lise tercihinde bulunacak öğrenciler için ilk kez e-okul sistemi üzerinden TEOG tercih robotu hizmeti başlattı. Erişimi "e-okul.meb.gov.tr" adresinden mümkün olacak TEOG tercih robotunda okul türleri, il, ilçe ve yüzdelik dilimlere göre listeleme yapılabilecek.

E-OKUL İÇİN TIKLAYINIZ

TEOG tercih robotuyla öğrenciler, tercih listesinde okulların yüzdelik dilimleri, türü, öğretim şekli, kontenjanı, yabancı dil ve pansiyon durumu gibi detaylı bilgilere ulaşabilecek. Öğrenci ve velilere danışmanlık hizmeti verilmesi amacıyla 81 ilde kurulacak tercih danışmanlığı komisyonlarındaki rehber öğretmenler, e-okuldaki tercih robotlarından yararlanabilecek. Bilinçli tercih yapılması için yönlendirme amacıyla hazırlanan TEOG tercih robotunun, öğrenciler için bağlayıcılığı ise bulunmuyor.

"WEB SİTELERİNDEKİ TERCİH ROBOTLARINA İTİBAR EDİLMESİN"

Milli Eğitim Bakanlığı Öğrencinin kimlik, adres ve iletişim bilgilerinin istendiği ve istismara açık çeşitli web sitelerindeki tercih robotlarına itibar edilmemesi uyarısında bulundu.

TEOG TERCİHLERİ

Öte yandan MEB'in yaptığı yazılı açıklamaya göre TEOG tercihleri 6-16 Temmuz 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Yerleştirme işlemleri için tercihler Ramazan Bayramı tatili nedeniyle 6 Temmuz 2015 tarihinden itibaren 16 Temmuz 2015 saat 13:00’e kadar e-okul.meb.gov.tr internet adresinden yapılabilecektir. TEOG yerleştirme sonuçları, 14 Ağustos´ta ilan edilecek. Yerleştirmeye esas nakil tercih başvuruları, 3 dönem halinde yapılacak. Buna göre, ilk nakil başvuruları, 17-21 Ağustos´ta yapılacak ve sonuçları 24 Ağustos´ta açıklanacak. Nakil tercihlerinde 2. dönem başvuruları ise 24-28 Ağustos´ta yapılacak ve sonuçlar 31 Ağustos´ta duyurulacak. 3. dönem yerleştirmeye esas nakil tercih başvuruları da 31 Ağustos-4 Eylül´de yapılacak ve sonuçlar 7 Eylül´de açıklanacak.

TEOG YERLEŞTİRME SONUÇLARI 14 AĞUSTOS'TA AÇIKLANACAK

TEOG kapsamında yapılan merkezi sınavlarının tamamını veya bir kısmını kullanan özel okulların kayıt işlemleri ise 24 Haziran-5 Temmuz´da tamamlanacak. Güzel sanatlar lisesi ve spor liselerine öğrenci kayıtları da 10 Temmuz´da yapılacak.

Öğrencilerin TEOG sonuçları sonrası liselere yerleştirme işlemleri için 6-16 Temmuz´da saat 13.00´e kadar tercihler alınacak. TEOG yerleştirme sonuçları, 14 Ağustos´ta ilan edilecek. Yerleştirmeye esas nakil tercih başvuruları, 3 dönem halinde yapılacak. Buna göre, ilk nakil başvuruları, 17-21 Ağustos´ta yapılacak ve sonuçları 24 Ağustos´ta açıklanacak. Nakil tercihlerinde 2. dönem başvuruları ise 24-28 Ağustos´ta yapılacak ve sonuçlar 31 Ağustos´ta duyurulacak. 3. dönem yerleştirmeye esas nakil tercih başvuruları da 31 Ağustos-4 Eylül´de yapılacak ve sonuçlar 7 Eylül´de açıklanacak. Öte yandan, il veya ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca il veya ilçe sınırları içerisinde TEOG nakil tercih başvuruları 7-10 Eylül´de alınacak ve sonuçları da 11 Eylül´de ilan edilecek

TEOG LİSE NAKİLLERİ NASIL YAPILACAK?

TEOG yerleştirmesine esas nakil işlemleri sırasında, tüm öğrenciler yerleştirmeye esas nakil isteğinde bulunabilecek. Yerleştirmeye esas nakil işlemi sonucu okul değiştiren güzel sanatlar ve spor lisesi öğrencileri, bu okuldaki hakkından vazgeçmiş sayılacak. TEOG sonuçlarına göre yerleştirmeye esas nakil başvurusunda, 3 tercih alınabilecek. Her okul için boş kontenjan şartı aranmaksızın tercih yapılabilecek. Yerleştirmeye esas nakillerde, il veya ilçe sınırlaması bulunmayacak. Yerleştirmeye esas nakillere isteyen öğrenciler başvuru yapabilecek. Velinin isteği halinde yerleştirmeye esas nakil için alınacak 3 tercih, üç nakil yerleştirmesi dönemi için geçerli olabilecek. Açık ortaöğretim kurumuna yerleştirilen öğrenciler için 7-10 Eylül´de, istemeleri halinde il ve ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca il veya ilçe sınırları içerisinde nakil tercih başvuruları alınarak, 11 Eylül´de nakil yerleştirmesi yapılabilecek. Bu işlemin ardından yerleştirme işlemi tamamlanacak ve 14 Eylül´de eğitim öğretime başlanacak.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler