HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TEOG tercihleri için son gün! Tercih yapacaklar dikkat

TEOG tercihleri için sona gelindi. OHAL ilan edilmesinin ardından uzatılan TEOG tercihleri bugün sona erecek. Şu ana kadar tercihlerini tamamlamayan adayların bugün işlemlerini tamamlaması gerekiyor.

TEOG tercihleri için son gün! Tercih yapacaklar dikkat

TEOG tercihleri konusunda artık sona gelindi. TEOG sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından lise tercih işlemleri başladı. 15 Temmuz 2016 tarihinde başlayan TEOG tercihleri, önceleri belirlenen tarihlere göre 26 Temmuz 2016'da sonuçlanacaktı fakat 15 Temmuz 2016'da yaşanan darbe girişiminin ardından Olağanüstü Hal (OHAL) ilan edilmesi ve yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname kapsamında bazı vakıf üniversitelerinin kapatılmasının ardından bu tarih 29 Temmuz 2016'ya kadar uzatıldı. TEOG tercihleri konusunda şimdiye kadar adım atmayan yahut adım atmakta geç kalan öğrenciler yarına kadar lise tercihlerini yapmaya devam edebilecekler.

TEOG tercihleri için belirlenen tarihlerde yapılan değişikliğin ardından, sonuçların açıklanacağı süre de ileriye alındı. 29 Temmuz'da tamamlanacak TEOG tercihlerinin ardından sonuçlar 8 Ağustos yerine 12 Ağustos'ta açıklanacak. Hem tercihlerin sona ermesi, hem de sonuçların açıklanmasının ardından bu kez TEOG nakil işlemlerine geçilecek ve bu işlemler de Eylül ayına kadar sürecek.

TEOG TERCİHLERİ VE YERLEŞTİRME TAKVİMİ

TEOG sonuçları 8 Haziran 2016'da ilan edildi. 29 Haziran 2016'da ise tercih dönemi öncesinde kontenjan tabloları ve YEP puanları adaylarla paylaşıldı. Yine tercih dönemi öncesinde özel okullara, kolejlere kayıt yaptıracak adaylar 30 Haziran - 14 Temmuz 2016 tarihleri arasında özel okul kayıt işlemlerini yaptırdılar. 15 Temmuz'da TEOG tercihlerinin alınmasına geçildi. Tercih işlemleri 29 Temmuz'da ise sona erecek. 12 Ağustos'ta TEOG yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından, boş kontenjanlar ise 15 Ağustos 2016'da açıklanacak. Yerleştirmeye esas 1’inci nakil tercih başvuruları, 15-19 Ağustos, 2’nci nakil başvuruları 22-26 Ağustos´ta, 3’üncü nakil başvuruları 29 Ağustos- 2 Eylül tarihlerinde yapılacak.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

TEOG tercihleri ve nakil işlemlerinin ardından 19 Eylül 2016'da 2016-2017 eğitim öğretim yılı başlayacak. Bu yıl yarı yıl tatili 23 Ocak 2017 - 3 Şubat 2017 tarihleri arasında yapılacak. 6 Şubat 2017'de ikici yarı yıl başlayacak. Okullar yaz tatiline ise 9 Haziran 2017'de girecekler. 2017-2018 eğitim-öğretim yılı ise 18 Eylül 2017 Pazartesi günü başlayacak.

TEOG TERCİHLERİ NEREDEN YAPILACAK?

Lise tercihlerini yapacak adaylar bu tercih işlemlerinde e-Okul'dan faydalanacaklar. Öğrenciler/veliler tarafından bireysel olarak bu platformdan gerçekleştirilecek TEOG tercihleri, yine herhangi bir ortaokul müdürlüğünden gerçekleştirilebilecek. Tercihlerini tamamlayanlar bu tercihleri yine online ortamda okul müdürlüklerine onaylanatacaklar. Onaylanan tercih formunun iki nüshası alınacak ve okul müdürlüğü yetkilisi ile veli tarafından imzalanacak. Bu nüshalardan biri okulda, diğeri ise velilerde kalacak. Onaylama işleminin ardından ise bir düzeltme yapılamayacak.

Öğrenciler TEOG tercihleri sırasında 25 okul tercih edebilecek. Burada özel okulları tercih edecekler, lise tercihlerinde bulunmayacak. https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden tercih işlemleri için giriş yapıldığında, tercih işlemleri ekranında, "TERCİH YAPMAK İSTİYORUM" ve "ÖZEL OKULA KAYIT YAPTIRACAĞIM TERCİH YAPMAYACAĞIM" butonlarının seçenek olarak sunulması sağlanacaktır. "ÖZEL OKULA KAYIT YAPTIRACAĞIM TERCİH YAPMAYACAĞIM" butonunu işaretleyen öğrenciler tercih hakkını kullanmış sayılacak, ancak yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabileceklerdir.

KAPATILAN OKULLARDAKİ ÖĞRENCİLERİN DURUMU

Okulların başlangıç tarihinin yanı sıra merak edilen bir diğer konu ise kapatılan okullardaki öğrencilerin durumunun ne olacağı. OHAL Kararnamesi'nin ardından kapatılan 934 okulda okuyan öğrencilerin mağdur olmaması için devlet çalışmalarını yaptı. Kapatılan okullarda okuyanlar devlet okullarına nakil olacaklar. Nakiller için öğrenci velileri kamu okullarına 30 Eylül 2016 tarihine kadar dilekçe ile başvuru yapabilecekler. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan konu hakkında yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname gereğince kapatılan özel ilköğretim ve özel ortaöğretim kurumlarındaki öğrencilerin resmi eğitim kurumlarına geçiş yapmalarına yönelik düzenleme illere gönderildi. Buna göre, kapatılan özel ilköğretim ve özel ortaöğretim kurumlarındaki öğrencilerin devlet okullarına nakilleri, 2015-2016 eğitim öğretim yılı ile sınırlı olmak üzere 30 Eylül´e kadar yapılacak.

Bu kapsamda, resmi ilkokul, ortaokul/imam-hatip ortaokullarına geçmek isteyenlerin nakilleri, velisinin başvurusu üzerine ulusal adres veri tabanındaki yerleşim yeri adres bilgileri esas alınarak gitmek istedikleri resmi okullar tarafından yapılacak. Resmi ortaöğretim kurumlarına geçmek isteyen öğrencilerin nakilleri de nakil olunacak okulun taban puan şartını taşımak kaydıyla normal nakil sürecindeki boş kontenjanları etkilemeden, açık kontenjan şartı aranmadan aynı tür liselere, nakil gitmek istediği yerin il veya ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonu tarafından e-okul sistemi üzerinden alınacak.

Kapatılan özel okul kayıtları iptal edildi

Kapatılan özel ilköğretim ve özel ortaöğretim kurumlarındaki öğrenciler için 2016 Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) uygulaması kapsamında yapılacak işlemler de belirlendi. Buna göre, kapatılan özel ortaöğretim kurumlarının 9. veya hazırlık sınıflarına kayıt yaptıran öğrencilerin kayıtları iptal edildi. Bu durumdaki öğrenciler, 29 Temmuz 2016 saat 17.00´ye kadar tercih başvuru güncelleme ve yeniden onay iş ve işlemlerini herhangi bir ortaokuldan yaptırabilecek.

Özel okullar tercih listesinde yer alan ve kapatılan özel okullar da TEOG tercih listesinden çıkarıldı. Bu okulları tercih eden öğrenciler de 29 Temmuz 2016 Saat 17.00´ye kadar tercih başvuru güncelleme ve yeniden onay işlemlerini herhangi bir ortaokuldan gerçekleştirebilecek."

KAPATILAN OKULLARIN LİSTESİ İÇİN TIKLAYIN

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler