HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Terör örgütünün çocuk kaçırması

erör örgütü PKK tarafından dağa götürülen, aralarında 54 gündür Diyarbakır'da oturma eylemi yapan ailelerden birinin oğlu M.Ç'nin de bulunduğu 2 gencin örgütten kaçarak Diyarbakır'a geldiği bildirildi

DİYARBAKIR (AA) - Sivas'ta öğrenim gördükleri sırada terör örgütü PKK tarafından mayıs ayında dağa götürülen M.P (19) ile E.P (19) örgütten kaçtı.

Lice ilçesi kırsalında, Batman'ın Kozluk ilçesinden Diyarbakır'a gelerek oturma eylemi yapan ailesini arayan M.Ç, arkadaşı E.P ile kendilerini bulundukları yerden almalarını istedi.

Bunun üzerine belirtilen adrese giden aile, iki genci alarak Diyarbakır'a döndü.

E.P'nin İstanbul'daki ailesinin yanına gideceğini belirterek, ayrıldığı öğrenildi.

Ailesi tarafından emniyete götürülen M.Ç. buradaki işlemlerin ardından sevk edildiği Adliyede, savcılık tarafından serbest bırakıldı.

- "İnşallah diğer çocuklar da gelecek"

Çocuklarına kavuşmanın mutluluğu ile bir süre hasret gideren anne H.Ç ve baba F.Ç. daha sonra sevinçlerini paylaşmak için Dağkapı Meydanı'nda oturma eylemini sürdüren ailelerin yanına geldi. Baba F.Ç burada yaptığı açıklamada, insanın evladına kavuşmasının çok güzel bir duygu olduğunu belirterek, herkesin de bu mutluluğu yaşaması temennisinde bulundu.

Herkesin bu sorunun sona ermesi için olumlu adımlar attığını vurgulayan F.Ç en kısa sürede barışın gelmesini arzu ettiklerini belirtti.

F.Ç, şunları kaydetti:

"Başbakana, Selahattin Demirtaş'a ve tüm yetkililere teşekkür ederim. Kurban olayım Allah'a. Ramazanda oruç tutarak burada eylemimizi sürdürdük. Allah'a şükür ben oğluma kavuştum. İnşallah diğer çocuklar da gelecek. Oğlum beni telefonla aradığında inanamadım. 'Baba' dediğinde titremeye başladım. Çok mutluyuz. Memleketimize Kozluk'a döneceğiz. Orada yakınlarımız bizi bekliyor."

- Kızı için eylem yapan baba baygınlık geçirdi

Anne H.Ç. ise oğluna kavuşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, tüm annelerin de çocuklarına kavuşarak Ramazan Bayramı'nda çifte bayram yaşamasını diledi. Kandırılarak dağa götürüldüğünü belirttiği kızı için Hakkari'nin Şemdinli ilçesinden gelerek oturma eylemi yapan Raşit Koç duygulanarak, oğluna kavuşan F.Ç'ye sarıldı.

Bu sırada duygusal anlar yaşayan Koç, orucun da etkisiyle baygınlık geçirdi.

Koç, sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler