HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Terörist başı Gülen'in köyüne şehit ateşi düştü

TSK'nın Suriye'de sürdürdüğü Fırat Kalkanı harekatı sırasında dün şehit düşen Uzman Er Burak Karakoç'un acı haberi, Erzurum'un Pasinler İlçesine bağlı Korucuk Köyü'ndeki yakınlarını gözyaşlarına boğdu

TSK'nın başlattığı Fırat Kalkanı harekatının 17'nci gününde, Suriye'nin Rai bölgesinin güneyindeki Tell El Hava Köyü yakınlarında IŞİD militanlarının roketle saldırdığı tankta görevli 3 asker şehit oldu, 1 asker ise yaralandı. Şehit olan askerlerden Uzman Er Burak Karakoç'un şehadet haberi 35 hane ve 250 nüfuslu Korucuk'u yasa boğdu.

FETÖ ele başı Fethullah Gülen'in de memleketi olan Korucuk'a Uzman er Burak Karakoç'un şehit haberi dün gece ulaştı. Oğullarının şehit olduğu haberini askeri yetkililerden öğrenen Birgül-Abdurrahim Karakoç çifti fenalık geçirdi. Şehit Uzman Er Burak Karakoç'un cenazesi Korucuk köyünde toprağa verilecek.

'ŞEREFSİZCE GİRİŞİMİN NE BİR PARÇASIYIM, NE DE DESTEKÇİSİYİM'

Karakoç çiftinin 3 çocuğundan biri olan şehit Uzman er Burak Karakoç, sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabından darbe girişimi sonrası şu paylaşımı yaptığı ortaya çıktı. Karakoç, "2 senedir içinde bulunduğum şerefli Türk Ordusu'nun bir mensubu olarak yapılmaya çalışılan bu şerefsizce girişimin ne bir parçasıyım, ne de destekçisiyim. Demokrasiden ve milletimin hürriyetinden yana saf tutmuş bir Türk askeri olarak bu memleketin huzurunu bozmaya çalışanları lanetliyorum. Bilinsin ki; şerefli Türk askerinin adını kötülemeye çalışan ve halkına silah doğrultan bu kansız grubun karşısında, milletimin namus, şeref, din ve bayrağı Türk halkıyla beraber güvence altına alınmıştır" diye yazdı.

Karakoç şehit haberleri üzerine yaptığı paylaşımların da ise "Türk milleti terörizmin zehirli, zelil ve zillet emellerine göz yummayacaktır. IŞİD, PKK veya destekçileri Türkiye’yi asla çözemeyeceklerdir. Vatan sağolsun" dediği görüldü.

Öte yandan 15 Temmuz başarısız darbe girişimi sonrası DHA'nın Korucuk köyünde yaptığı haberde açıklama yapan şehit Burak Karakoç'un babası Abdurrahim Karakoç da, yaşananlardan utanç duyduklarını, uyuyamadıklarını Fethullah Gülen'i kastederek, "Kendisinin köyümüze bir faydası olmadı, Evini yakmışlar. Yanmaya başlayınca bırakıp gitmişler. Keşke bunlar olmasaydı. Şu bina yanmış olsa köyümüz, çoluk çocuğumuz hep yanardı. Herkes bu durumda köyden çıkmak istiyor. İnşallah bu ateşe bir su serpilir" diye konuşmuştu.

ŞEHİT BABASI: OĞLUM GÖZLERİMİN ÖNÜNE GELDİ

Fırat Kalkanı Harekatı'nda hayatını kaybeden Uzman Er Burak Karakoç'un şehit haberi Erzurum'un Pasinler ilçesine bağlı Korucuk köyünü yasa boğdu. Şehit haberinin gelmesi üzerine Burak Karakoç'un baba evinin önüne bugün öğlen saatlerinde Pasinler Belediyesi tarafından Türk bayrakları asıldı. Köy meydanında ambulans hazır bekletilirken, acılı baba Abdurrahim Karakoç yakınları tarafından güçlükle sakinleştirildi. Sık sık fenalık geçiren aileye sağlık ekipleri müdahele etti. Oğlunun şehit olduğu saatlerde kendisinin de Cuma namazı kıldığını anlatan acılı baba Karakoç, "Secdede oğlum gözlerimin önüne geldi. 'Baba bir dakika dışarıya gelir misin?' diye beni çağırdı. Dışarıya çıktığımda kimse yoktu" dedi. Baba Abdurrahim Karakoç, "Oğlum bana ne diyecektin? Ben öleydim, sen ağlayaydın. Canım yanıyor" diyerek ağıt yaktı.

Şehidin 21 yaşındaki kardeşi Bilgehan Karakoç ise "Canım yandı ağabeyim nereye gitti. Ben bu acıya nasıl dayanırım" diye gözyaşı döktü. Abdurrahim Karakoç, ayrıca son günlerde oğlunu sık sık rüyasında gördüğünü belirterek, "Baba kalk diyerek beni uyandırmaya çalışıyordu" dedi.

PASİNLER BELEDİYE BAŞKANI ZİYARET ETTİ

Taziye için köye gelen Pasinler Belediye Başkanı Ak Partili Ünsal Sertoğlu, şehit babasını teselli etmeye çalıştı. Babaya sarılan Ünsal Sertoğlu, "Dik dur düşmanları sevindirme. Acın büyük ama oğlun peygamberlikten sonra en yüksek dereceye erişti" diye konuştu.

ŞEHİT AİLESİNDEN SİTEM

Öte yandan Burak Karakoç'un dün gece şehit haberini aldıktan sonra bugün öğlene kadar aradan 12 saat geçmesine rağmen hiçbir devlet yetkilisinin Korucuk'a gelmemesine köylüler tepki gösterdi. Şehidin dayısı Veysi Kızıltunç, "Vatan, millet, namus bizim. Bu topraklar korunacak. Birimiz öleceğiz, birimiz yaşıyacağız. Dün gece saat 23.00'de jandarma geldi. Bugün saat 12'ye kadar Pasinler Belediye Başkanı dışında kimse gelmedi. Bayrağı bile kendimiz astık. Başka bir yetkili göremedik. Paralel dalgasına mı gelmediler? Örgüt ayağına çok zor durumlarda kaldık. Vatana, millete bizim canımız feda" dedi.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler