HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Teröristler Adana'da şiddetli sokak gösterileri yapacaklarmış

ADANA'da gözaltına alınan terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyesi 39 zanlıdan 19'u serbest bırakılırken, 6'sı kadın 20 zanlı ise adliyeye sevk edildi

Teröristler Adana'da şiddetli sokak gösterileri yapacaklarmış

Teröristlerin Adana'daki sokak eylemlerinin şiddetini artırıp, bölgede devletin etkisini azaltma planları içerisinde oldukları kaydedildi.

İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlükleri'ne bağlı ekipler, çok sayıda terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması olan YDG-H'lilerin Adana'ya geldiğini saptadı.Terör örgütü mensuplarını takibe alan polis, zanlıların Seyhan İlçesi'nin Gülbahçesi Mahallesi'ndeki HDP'nin mahalle temsilciliğinde toplantı düzenlediklerini belirledi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Özel Harekat ve Çevik Kuvvet timlerinin desteğiyle operasyon düzenledi. Operasyonda, 11'i kadın, 39 örgüt üyesi gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan zanlılardan 19'u savcılık talimatı ile ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. TEM Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan 20 şüphelinin, Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'ndeki sokağa çıkma yasağını protesto etmek amacıyla korsan gösteri gerçekleştirmeyi planladıkları, bunun için de mahallelerde düzenlemeler yaptıkları ortaya çıktı. Korsan gösterilerde, bölgesel üstünlük elde etmeyi amaçlayan teröristlerin güvenlik güçlerinin etkisini ortadan kaldırmak için sansasyonel eylem içerisinde oldukları belirlendi.

TEM Şube Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan zanlılar, geniş güvenlik önlemi altında adliyeye sevk edildi. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler