HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Teröristler Ankara doğalgaz hattını havaya uçuracaklardı

Teröristler az kalsın Ankara'nın doğalgazını keseceklerdi.

ANKARA(ANKA) - Dün Ağrı İl Jandarma Komutanlığı unsurları tarafından, İran-Ankara doğalgaz boru hattında bir adet El Yapımı Patlayıcı düzeneği tespit edilerek etkisiz hale getirildi.

Teröristlerin güneydoğudaki eylemleri dün de devam etti. TSK'nın internet sitesinden verilen bilgiye göre Bölücü Terör Örgütü mensubu dört-beş terörist, Midyat-Nusaybin kara yolunda bir kamyon ile bir çekiciyi durdurarak yaktı. Teröristler, Hakkâri Çukurca İlçe Jandarma Komutanlığına, roket atar ve uzun namlulu silahlar ile saldırıda bulundu.

Diyarbakır Silvan'da teröristler tarafından, Baraj Üs Bölgesine, Babakaya Üs Bölgesine ve Silvan-Baraj yolunun emniyetini alan güvenlik birimlerine roket atar ve uzun namlulu silahlar ile eş zamanlı olarak saldırıda bulunuldu..

Ayrıca Diyarbakır/Kulp Bayır Jandarma Karakol Komutanlığına, uzun namlulu silahlar ile saldırı yapıldı.

Üç terörist de, Çaldıran-Doğubayazıt karayolu üstünde bir TIR'ın yolunu keserek durdurdu. Araç molotof kokteyliyle yakıldı.

Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler, Kiğı baraj inşaaatına çimento götüren kamyonların emniyetini alan iki adet Taktik Tekerlekli Zırhlı Aracın (TTZA) geçişi esnasında önceden yola döşenmiş Mayın El Yapımı Patlayıcı ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulundu. Araçta maddi hasar meydana geldi.

Beş terörist Şırnak Silopi Habur Sınır Kapısı Emniyet Amirliğine, bir terörist ise, Hakkâri Çukurca'da, Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı 2'nci Hudut Tugay Komutanlığı unsurlarına silahsız ve teçhizatsız olarak teslim oldu.

Teröristler Hakkâri Çukurca'da, 2'nci Hudut Tugay Komutanlığına bağlı Çayırlı Üs Bölgesine üç adet havan mermisi attı.

Ağrı İl Jandarma Komutanlığı unsurları tarafından, İran-Ankara doğalgaz boru hattında bir adet El Yapımı Patlayıcı düzeneği tespit edilerek etkisiz hale getirildi.

Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler, Bitlis İl Jandarma Komutanlığına ait iki adet Taktik Tekerlekli Zırhlı Araca El Yapımı Patlayıcılı saldırı düzenledi. Araçta madde hasar oluştu.

Teröristler, Diyarbakır Bayrambaşı-Silvan yolunda patlayıcı araması yapmak amacıyla, Bayrambaşı Jandarma Karakol Komutanlığından görevlendirilen iki adet Taktik Tekerlekli Zırhlı Araca bombayla saldırdı. Saldırı sonucu bir Uzman Çavuş hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralandı, araç da hasar gördü.

Ayrıca Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı unsurlarına uzun namlulu silahlar ile saldırıda bulunuldu.

Teröristler Hatay Arsuz İlçesi Yelligedik Tepe bölgesinde bulunan elektrik trafosuna El Yapımı Patlayıcılı saldırı düzenledi, yüksek gerilim hattı direği devrildi.

Bulanık, Varto, Malazgirt Muş'ta Muş İl Jandarma Komutanlığınca, Bölücü Terör Örgütü adına faaliyet yürüten kişilere yönelik operasyonda; sekiz şüpheli gözaltına alındı, bir M-16 piyade tüfeği, beş M-16 piyade tüfeği, şarjörü, 161 adet 5,56 mm piyade tüfeği, fişeği, bir tabanca, iki tabanca şarjörü, 12 adet 7,65 mm tabanca fişeği, iki el bombası ve çeşitli örgütsel doküman ele geçirildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler