HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Teröristler doktor kaçırdı, 6 terörist teslim oldu

Muş'ta son iki gün boyunca terör olaylarında artış görülmesi üzerine bölücü teröristlere karşı operasyon başlatıldı.

TSK'dan yapılan açıklamaya göre gece yarısı Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist, Muş'un Varto İlçesi Sağlıcak Köyü bölgesinde yapımına devam edilen Muş Doğan regülatörünün şantiye alanına gelerek, şantiye alanında bulunan 13 işçinin cep telefonlarını yağmaladı. Şantiye alanında bulunan üç adet mikser ve bir adet kepçe aracını yakan teröristlere karşı bölgede operasyon başlatıldı.

Dün Bölücü Terör Örgütü mensubu silahlı sekiz terörist, Muş Merkez Akkonak Köyü bölgesinde Alpaslan II Barajının yapımında kullanılan taş ocağında bulunan iki damperli kamyon, bir ekskavatör ve bir binek aracı yakıp, olay yerinden uzaklaştı. Dün ayrıca Bölücü Terör Örgütü mensubu silahlı altı terörist, Muş Merkez'e bağlı Akpınar Köyü bölgesinde, yapımı devam eden Akpınar Jandarma Karakol Komutanlığı inşaatına gelerek, karakol inşaatının emniyetini sağlayan beş Geçici Köy Korucusu ve bir şantiye görevlisini etkisiz hale getirdi. Geçici Köy Koruculara ait Kaleşnikof piyade tüfeklerini gasp eden söz konusu teröristler karakol inşaatına patlayıcı madde koymak suretiyle patlama gerçekleştirdi. Ayrıca, Geçici Köy Korucularına ait iki adet binek aracını yaktıktan sonra, Geçici Köy Korucularına ve şahıslara ait cep telefonlarını da yağmalayarak olay yerinden uzaklaştı. Dün meydana gelen bu olaylarla ilgili de operasyon başlatıldı.

TERÖRİSTLER HASTANEDEN DOKTOR KAÇIRDILAR

Öte yandan 8 Ağustos günü, Van'ın Başkale ilçesi kırsalında faaliyet gösteren Bölücü Terör Örgütü mensubu bir terörist tarafından, Van Merkez'deki işbirlikçiler vasıtasıyla, özel bir hastanede doktor olarak çalışan ve söz konusu hastanenin ortaklarından olan bir kişi örgüte maddi menfaat temin etmek maksadıyla kaçırıldı. Doktorun halen Başkale kırsalında tutulduğu öğrenildi. Kaçırılan doktorun kardeşi, GSM operatör şirketleri için bölgede "3G" kurulumu yaptığını, Bölücü Terör Örgütü mensupları tarafından faaliyette bulundukları alanlara "3G" sistemi kurulumu yapmaması konusunda tehdit edildiğini ifade etti. Doktorun bu nedenle kaçırıldığı üzerinde çalışan güvenlik güçleri aileden 1 milyon YTL fidye istendiğini öğrenildi.

6 TERÖRİST TESLİM OLDU

10 Ağustos tarihinde de Bölücü Terör Örgütü mensubu altı terörist silahsız ve teçhizatsız olarak teslim oldu. Van'ın Saray ilçesi Örenburç Köyü bölgesinde, Cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle alınan emniyet tedbirleri kapsamında görevlendirilen, bir aracın geçişini müteakip, teröristlerce döşenen 12 kilogramlık tüpün patlatıldığını kaydeden TSK;" Daha sonra olay yerinde yapılan inceleme sonucunda; birinci noktaya 10 metre mesafede, yol üzerinde pil düzeneği ile hazırlanmış, baskıdan kurtulma düzenekli ikinci bir el yapımı patlayıcı tespit edilmiş ve yerinde etkisiz hale getirilmiştir" açıklamasını yaptı.

(ANKA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler