HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Teröristler halkın iletişim imkanına saldırdı: baz istasyonu yaktı!

Güneydoğuda teröristler hedefleri arasına baz istasyonlarını da aldı. Halkın iletişim hakkına saldıran teröristler Mardin'de baz istasyonu yaktı.

TSK'nın internet sitesinden verilen bilgiye göre, 4 Ağustos günü Bölücü Terör Örgütü mensubu yaklaşık yedi-sekiz terörist tarafından, Diyarbakır Sur ilçesi Kengerli Mahallesi bölgesinde, özel bir şirketin Kuruçay Gölet şantiyesinde bulunan iki iş makinesi ve bir kamyonu yakıldı.

İki terörist, Muş'un Varto ilçesi Merkez Mahallesinde, Merkez Jandarma Karakol Komutanlığında görevli üç personele tabanca ile silahlı saldırı düzenledi. Yaralı personelin hayati tehlikesi bulunmuyor.

Bir grup bölücü terörist, Elazığ'ın Karakoçan ilçesi Karakoçan köyü bölgesinde, yol emniyet görevi icra eden Jandarma unsuruna silahlı saldırıda bulundu.

Bir grup terörist, Hatay İskenderun Karayılan Jandarma Asayiş Komando Bölük Komutanlığına, uzun namlulu silahlarla saldırıda bulundu. Saldırılar püskürtüldü, güvenlik gücü tarafında zayiat ve hasar meydana gelmedi.

Bölücü Terör Örgütü mensubu bir terörist, Ağrı / Diyadin ilçe merkezinde Diyadin İlçe Jandarma Komutanlığına, silahsız ve teçhizatsız olarak teslim oldu.

Bölücü Terör Örgütü mensubu 15-20 terörist tarafından, Erzurum / Şenkaya ilçesi Soğuksu mevkiinde, Erzurum / Şenkaya, Ardahan / Göle kara yolu kesilerek, üç çekici ve iki otomobil durduruldu. Üç çekici yakıldı, daha sonra bölgedeki bir menfez tuzaklandı.

Teröristler, Van / Gevaş İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından devriye faaliyeti ile görevlendirilen iki adet Taktik Tekerlekli Zırhlı Araca, Van / Gevaş ilçe merkezinden geçişi esnasında, El Yapımı Patlayıcılı saldırı düzenledi. Olayda güvenlik birimleri tarafında herhangi bir zayiat veya hasar meydana gelmedi.

Teröristler, Hakkâri / Çukurca'da, 2'nci Hudut Tugay Komutanlığına bağlı Çayırlı Üs Bölgesine iki adet havan mermisi attı. Teröristlere önce ateş sonra hava harekatıyla karşılık verildi.

Bir grup terörist 8.00 - 8.10 saatleri arasında ve 11.25 sularında, Hakkâri / Yüksekova'da, 7'nci Hudut Alay Komutanlığına bağlı Dağlıca Üs Bölgesine havan saldırdı. Teröristler beş atış yaptı. Saldırıya önce ateş, sonra hava harekâtıyla cevap verildi. Yapılan silahlı saldırı esnasında Dağlıca köyüne düşen havan mermisinin patlaması sonucunda, altı yaşında bir kız çocuğu sağ diz kapağından yaralandı.

Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, Bitlis / Merkez Döşkaya köyü bölgesinde, bir firmaya ait yol yapım şantiyesinde, şirkete ait bir adet iş makinesi yakıldı.

3 Ağustos günü ise Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler, Mardin Midyat Sivrice Mahallesi Beyazsubaşı Mezrası mevkiinde, cep telefonu operatörlerine ait baz istasyonunu yaktı.

Bölücü Terör Örgütü mensubu iki terörist, Adıyaman / Besni ilçesi Korupınar Mahallesinde Güvenlik Güçleri tarafından silahsız ve teçhizatsız olarak yakalandı. (ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler