HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Teröristler Mardin, Nusaybin ve Kızıltepe’de vatandaşları susuz bıraktı

Mardin'e içme suyu sağlayan isale hattına saldıran teröristler, Mardin, Nusaybin, Midyat ve Kızıltepe'de yaşayan vatandaşları susuz bıraktı.

Teröristler Mardin, Nusaybin ve Kızıltepe’de vatandaşları susuz bıraktı

Bölücü terör örgütü, 16 Nisan 2016 tarihinde Mardin'e içme suyu sağlayan isale hattına saldırı düzenledi. Saldırıda bin 600 mm çapındaki ana isale hattı hasar gördüğünden Mardin, Nusaybin, Midyat ve Kızıltepe'de yaşayan vatandaşlar susuz kaldı. Yapılan onarım çalışmaları sonucu hasarın giderilmesi ile Nusaybin ilçe merkezine 18 Nisan 2016 tarihinde saat 22.00'de, Mardin Kızıltepe'ye ise dün sabah itibarıyla su verilmeye başlandı.

Mardin Kızıltepe İçmesuyu Tesisleri ile Mardin'in 2040 yılına kadar olan içme suyu ihtiyacı uzun vadeli olarak çözüldü. 2011 yılında hizmete alınan bu tesis ile Mardin şehir merkezi, Kızıltepe, Midyat ve Nusaybin ilçeleri, Ortaköy, Şenyurt ve Gökçebağ beldeleri ile civar köylerin içme ve kullanma suyu ihtiyacı karşılandı. Mardin'de 60 yıldır hasretle beklenen proje çerçevesinde yaklaşık 110 km isale hattı inşa edildi ve Beyazsu kaynağı bölge halkının istifadesine sunuldu.

"YAKLAŞIK 400 BİN KİŞİYE MENBA KALİTESİNDE İÇME SUYU SAĞLANIYOR”

Mardin'de içme suyu temin çalışmalarına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde talimatları doğrultusunda başladıklarının altını çizen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı doğrultusunda bir akşamüstü Mardin'de incelemelere gittim. Mardin o dönemde susuzluktan salgın hastalıkların pençesindeydi. Güzel insanlar diyarı olan Mardin'de incelemeler sırasında Beyazsu kaynağını gördüm ve kararımızı verdik. Yaptığımız tesislerle bu suyu 2011 yılında vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Şimdi bu tesisler yaklaşık 400 bin kişiye menba kalitesinde içme suyu sağlıyor” ifadelerini kullandı.

"HER NEREDE OLURSA OLSUN MİLLETİMİZE HİZMET GÖTÜRMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Yaklaşık 200 milyon lira yatırım bedeli ile projeleri hizmete aldıklarını vurgulayan Bakan Eroğlu, "Biz oradaki vatandaşlarımızın hayat standartlarını yükseltmek için her şeyi yapıyoruz. Herkesin bildiği gibi bir söz vardır; su içene yılan bile dokunmaz. Bu hainler halkımıza zarar vermek için her türlü zulmü yapıyorlar” dedi.

Bölgenin kalkınmasını engellemeye yönelik bu saldırılara rağmen hiçbir projenin yarım kalmayacağını belirten Eroğlu, "Her nerede olursa olsun milletimize hizmet götürmeye devam edeceğiz. Aziz milletimiz bilsin ki son terörist etkisiz hale gelinceye kadar bu mücadelemiz devam edecek” dedi.

İHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler