HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tezcan: Darbe planı 39 gün önceki iddianamede yazılıydı

CHP Aydın Milletvekili ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, katıldığı canlı yayın programında çok çarpıcı bir iddiada bulundu. Tezcan, "Darbeden 39 gün önce, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı bir iddianame var. Bu iddianame darbenin bilindiğinin bir kanıtı. Bunu savcı yazıyor. FETÖ PDY'nin darbe teşebbüsünde bulunma tehlikesinin açık ve yakın olduğu, darbe girişiminden 39 gün önceki iddianamede yazıyor" dedi.

CNNTürk’te Şirin Payzın’ın sunduğu 'Ne Oluyor?' programına konuk olan CHP Genel Başkan Yardımcısı, CHP Aydın Milletvekili ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, kişisel bir ordu kurulduğunu ve milletin ordusu kavramının bittiğini söyledi.

CHP’li Tezcan açıklamasında, “Türk Silahlı Kuvvetleri’nin üzerine oynanan ciddi bir oyun var. Dün FETÖ yapıyordu bunu, 15 Temmuz’dan sonra da ‘Biz bu hastalıklardan arınırız. Bu bütün yaşananlar bize ders olur’ diye düşünürken, son YAŞ kararlarında artık mesele başka yerlere geldi. Kişisel bir ordu kuruluyor endişesi yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

“DARBE PLANI 39 GÜN ÖNCE HAZIRLANAN İDDİANAMEDE YAZILDI”

Tezcan, darbe planının 39 gün önce hazırlanan iddianamede yazdığını da söyledi.

Tezcan, “Darbeden 39 gün önce, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı 06.06.2016 tarihli bir iddianame var. Bu iddianame darbenin bilindiğinin bir kanıtı. Bunu savcı yazıyor. FETÖ PDY’nin darbe teşebbüsünde bulunma tehlikesinin açık ve yakın olduğu, darbe girişiminden 39 gün önceki iddianamede yazıyor” dedi.


En Çok Aranan Haberler