HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TGC'den gazetecilere yönelik şiddete kınama

İstanbul, Ankara ve İzmir'deki eylemleri izleyen gazetecilere polislerin kalkanla, plastik mermiyle müdahale ettiğini ileri süren TGC Yönetim Kurulu açıklama yaptı.

İSTANBUL (CİHAN)- Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu, Taksim'deki eylemler sırasında polisin gazetecilere kalkan ve plastik mermiyle müdahale ettiğini belirterek, gazetecilere yapılan polis şiddetinin olağan hale gelmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

TGC Yönetim Kurulu, olayların sorumlularının en kısa sürede bulunmasını ve cezalandırılmasını istedi. TGC Yönetim Kurulu'nun açıklaması ise şu şekilde: "Gezi Parkı olaylarında 100'e yakın gazetecinin yaralanması ve gözaltına alınmasıyla zirveye ulaşan polis şiddetinin sürüyor olmasını kınıyoruz. Son olarak dün Ankara, İzmir ve İstanbul'daki toplumsal olayları izleyen gazetecileri kalkan ve plastik mermiyle müdahale ederek çalışamaz duruma getiren polisler hakkında işlem yapılmasını ve sorumluların cezalandırılmasını istiyoruz. Meslektaşlarımıza da geçmiş olsun diyoruz. Polis şiddetinin cezasız kalmaması için meslektaşlarımızın suç duyurusunda bulunmasını istiyor ve gerekli hukuksal desteği vereceğimizi duyuruyoruz.”

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler