HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

THY kabin memuru alımı şartları nelerdir? Sorusuna yanıt

THY Genel Müdür Yardımcısı Çay, THY kabin memuru alımı yapılacağını duyurdu. Son yıllarda ciddi büyüme katettiklerini söyleyen Çay, THY kabin memuru alımı ile binlerce kişinin işe alınacağı söyledi.

THY kabin memuru alımı şartları nelerdir? Sorusuna yanıt

Havacılık sektöründe çalışmayı düşünenler için müjdeli haber Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdür Yardımcısı Abdülkerim Çay'dan geldi. Çay, önümüzdeki dönemde yapacakları yatırımlarla birlikte THY kabin memuru alımı yapacaklarını açıkladı. Buna göre THY kabin memuru alımı ile binlerce kişi iş sahibi olacak.

THY Genel Müdür Yardımcısı Abdülkerim Çay, açıklamasında son 12 yılda ciddi bir büyüme katettiklerini belirtti. Türkiye'deki gelişmeye bağlı olarak Türk Hava Yolları'nın da geliştiğini belirten Çay, "2003'te 65 uçağımız vardı, şimdi 300'lere yaklaştık. Şirketimizin büyümesiyle beraber ekiplerimizin sayısı da büyüdü ve artarak büyümeye devam ediyor" dedi.

THY'de çalışan 20 bin personelden 9 bininin kabin memur olduğunu ifade eden Çay, her yıl uçak alımlarıyla birlikte THY kabin memuru alımı yaptıklarını ve kabin ekibinin büyüdüğünü belirtti. Çay açıklamasında, "2016'da yaklaşık 40 uçak alacağız. Bu 40 uçakla birlikte bin kişiden fazla kabin memuru alımımız olacak. Bu arkadaşlarımız bize sadece şirketimizin internet sitesinden başvurabilirler. Başka yollar denemesinler. En az lise mezunu, İngilizce bilen, fiziki olarak bayan arkadaşlarımızda 1,60, erkek arkadaşlarımızda ise 1,70 metre minimum boy oranı ve kilo orantlılı kişiler başvurabilirler. Arkadaşlarımızı burada İngilizce ve psikoteknik sınavlara alıyoruz. Daha sonra mülakatları da geçiyorlar. Bu sınav maratonunu geçen arkadaşlar şirketimizde kabin memuru olarak göreve başlıyorlar." ifadelerini kullandı.

THY kabin memuru alımı ile çalışanların 113 ülke ile 290 şehirde çok keyifli bir iş ortamında çalışma şansı yakaladıklarını ifade eden Çay, mesleğe gençler arasında ilginin oldukça fazla olduğunu söyledi. Çay, kabin memurlarının aylık 4 bin lira brüt ücretle işe başladıklarını belirterek, "İkramiyeler de dağıtıldığında brüt ücretleri 5 bin liraya yaklaşıyor. Sabredip ilerlediklerinde çalışma sürelerine göre ücret artışları devam ediyor" dedi.

[

****](http://www.turkishairlines.com/tr-tr/kariyer/kariyer-ilanlari)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler