HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Ticarette korumacılık çıkmaz sokak"

Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull, ticarette korumacılığın ‘‘çıkmaz sokak’’ olduğunu söyledi

MELBOURNE (AA) –ASEAN Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Konferansı’nda konuşan Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull, ticarette korumacılığın ‘‘çıkmaz sokak’’ olduğunu hatırlatarak, “serbest ticarete sarılmalı ve ondan çekilmemeli.” dedi.

Avustralya Başbakanı Turnbull, Sydney’de düzenlenen ASEAN-Avustralya Özel Zirvesi’nin Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Konferansı’nın açılış konuşmasında açıklamalarda bulundu.

Güney Doğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN) ve stratejik ortağı Avustralya arasında ilk kez düzenlenen ASEAN-Avustralya Özel Zirvesi’nin başlangıcı niteliğindeki konferansta söz alanTurnbull, ülkesinin bölgedeki komşuları ile birlikte yakın çalışmaya devam edeceklerine dair güvence verdi.

Demokrasi ile birlikte açık pazarların insanlık tarihinin en güçlü iki hareketi olarak dünya çapında büyüme ve refahı sağladığını ifade eden Turnbull, ‘‘Diğer pazarlara kapılar kapatılarak güçlenilmiyor, korumacılık bir çıkmaz sokaktır. Yüzümüzü dünyadan çevirmek değil ona dönmemiz gerekir serbest ticarete sarılmalı ve ondan çekilmemeli.” dedi.

ASEAN ile daha yakın ilişkiler kuracaklarına dikkati çeken Turnbull, Avustralya'nın özellikle KOBİ'ler olmak üzere dijital ticaret standartlarını geliştirmek için bölgesel gruplarla çalışacağını vurguladı

Avustralya ve ASEAN üyesi 12 ülkenin devlet veya hükümet başkanlarının katılacağı, yarın ve pazar günü devam edecek ASEAN-Avustralya Özel Zirvesi’nde, serbest ticaret, ekonomik kalkınma, bölgesel işbirliği, güvenlik, terörizm, insan kaçakçılığı ve göç konularının gündeme gelmesi bekleniyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler