HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TMMOB torba yasa çalışmalarına tepki gösterdi

TMMOB üyeleri İzmir'de bir eylemle TMMOB Yasası'nı değiştirmeye yönelik yeni torba yasa çalışmalarına tepki gösterdi. Torba yasa çalışmalarına tepkig gösteren grup eylemin ardından dağıldı.

TMMOB torba yasa çalışmalarına tepki gösterdi

İzmir'de TMMOB üyelerinden oluşan yaklaşık yüz kişilik grup TMMOB Yasası'nda değişiklikler içeren yeni bir torba yasa hazırlandığı gerekçesiyle eylem yaptı. Alsancak'ta Kıbrıs Şehitleri Caddesi'de toplanan TMMOB üyeleri hazırladıkları basın açıklamasını okudu. Grup basın açıklamasının ardından dağıldı.

Türk Mühendis ve Mimarlar Odası Birliği (TMMOB) üyeleri yeni torba yasa ile yapılacak düzenlemeleri protesto etti. Basın açıklamasını TMMOB İzmir Şube Sekreteri Melih Yalçın okudu. TMMOB üyeleri tarafından okunan basın açıklamasında, torba yasa ile yapılacak değişikliklerin amacının halka ait özel mülkiyet varlıklarına el koymak olduğu ileri sürülürken, mühendis, mimar, şehir plancıları ve meslek örgütleri ülke ve kamu yararına mücadelesini sürdüreceği belirtildi.

Basın açıklamasını okuyan Melih Yalçın, "Bugün Torba yasa içerisinde gündeme getirilen düzenleme TMMOB'nin örgütlülüğünü dağıtarak, parçalanmış bir yapıyla ülkemizin mühendis ve mimarlarının toplumdan yana gür sesini kesmek istemektedir. Hazırlanan tasarı ile, halka ait özel mülkiyet varlıklarına el koymak istemektedir. Ancak binmelidir ki, mühendis, mimar, şehir plancıları ve meslek örgütleri ülke ve kamu yararına mücadelesini sürdürecektir. Odalarımız ve birliğimiz kuruluşundan bu yana oluşturduğu demokratik mevzileri koruyacaktır. Toplumsal muhalefet güçleriyle birlikte eşit, özgür, demokratik, halkın refah kardeşlik içinde yaşadığı yeni Türkiye mücadelesini sürdürecektir" ifadelerini kullandı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler