HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tokat’ta inşaatçılara iş sağlığı ve güvenliği semineri

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası tarafından inşaat sektöründe faaliyet gösteren üyelerine İş Sağlığı ve Güvenliği konulu seminer verildi.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı(ÇSGB) İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü ile İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonunun iştirakiyle düzenlenen, ’Geleceğimizi güvenle inşa edelim’ konulu seminere inşaat sektöründe faaliyet gösteren üyeler katıldı.

Tokat’ta inşaatçılara iş sağlığı ve güvenliği semineri

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası tarafından inşaat sektöründe faaliyet gösteren üyelerine İş Sağlığı ve Güvenliği konulu seminer verildi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı(ÇSGB) İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü ile İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonunun iştirakiyle düzenlenen, ’Geleceğimizi güvenle inşa edelim’ konulu seminere inşaat sektöründe faaliyet gösteren üyeler katıldı. ÇSGB İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü’nden Müdür Yardımcısı Burhanettin Kurt’un da katıldığı seminerin ilk oturumunda, Güvenlik Kültürü konusu İSG Uzmanı Muhammed Furkan Kahraman, Cephe İskeleleri ve Sütunlu Çalışma Platformları konusu İSG Uzmanı Nurullah Taş, Geçici Kenar Koruma Sistemleri ve Düşmeyi Durdurucu Sistemler konusu İSG Uzmanı Ahmet Esat Korkut, İnşaat Sektöründe Kullanılan Kişisel Koruyucu Donanımlar konusu ise İSG Uzmanı Ali Burak Özdemir tarafından gerçekleşti.
İnşaat Sektöründe İs Sağlığı ve Güvenliği Denetimleri konulu sunum İş Başmüfettişi İbrahim Gökhan Korkutan, İnşaat Sektöründe Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Süreçleri konulu sunum İstatikçi Kamil Öz ve Uzman Yardımcısı Esma Doğan ve son olarak Etkili İSG Eğitimleri konulu sunum ise ÇSG Eğitim Uzmanı Berna Yazar Aslan tarafından gerçekleştirildi.
Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ali Özer, ekonominin lokomotifi olarak gördükleri inşaat sektörüne yönelik yapmış oldukları çalışmalara bir yenisinin daha eklenmesine vesile olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek,"İmarın önünün açılabilmesi için karar alıcılarla sizleri bir araya getirmiş 2009’dan beri dönem dönem bir araya getirmeye özen gösterdik. Yine bu salonda bulunan bir çok arkadaşımızın da katılım sağladığı bu toplantılar sonrasında güzel sonuçlar alan bir komisyon oluşturmuş ve sektörün nefes alabilmesine katkı sağlamıştık. Benzer toplantılarda dile getirilen konulardan birisi de iş sağlığı ve güvenliğine yönelik sizlerden gelen talepler olmuştu. Biz de arkadaşlarımızla bir karar aldık ve havaların mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor olmasıyla birlikte çok yakın bir zamanda sektörün yoğun tempoyla çalışmaya başlamasından önce bu konuyla alakalı bir çalışma yapalım istedik. İl Müdürlüğümüz nezdinde Bakanlığımız ve Müteahhitler Konfederasyonumuzun da verdiği destekle bu seminerden sezon başlamadan önce faydalanılmasını istedik" şeklinde konuştu.
ÇSGB İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı Burhanettin Kurt amaçlarının mümkün olduğunca iş kazaları ve meslek hastalıkların önüne geçmek olduğunu söyleyerek,"İş kazaları sonrasında oluşan manevi ve maddi kayıpları hepimiz biliyoruz. Belki manevi tarafı daha büyük ama maddi kayıpların da müteahhitleri çok zor duruma düşürdüğünü iyi biliyoruz. Bu tür durumların yaşanmaması için yaptığımız bu ve benzeri çalışmalarla işverenimizi ve çalışanlarımızı bilgilendirmeye çalışıyoruz. Bir konunun daha altını çizmek istiyorum. Burada müteahhitlerimizin sayısının çok fazla olduğunu görüyorum. Müteahhitlerimiz iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili yaptığı harcamaları maliyet değil bir yatırım olarak görsünler. Çünkü hepimiz biliyoruz ki olası bir kazada manevi ve maddi kayıplarla karşı karşıya kalınabiliyor. 1 milyon liraya kadar paralar ödemek durumunda kalabiliyor. Hatta çoğu zaman sahip oldukları marka değerinde bile değer kayıpları gözlemlenebiliyor. Katılımlarınız için hepinize teşekkür ediyorum." dedi.

Tokat’ta inşaatçılara iş sağlığı ve güvenliği semineri

Tokat’ta inşaatçılara iş sağlığı ve güvenliği semineri

Tokat’ta inşaatçılara iş sağlığı ve güvenliği semineri

Tokat’ta inşaatçılara iş sağlığı ve güvenliği semineri

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler