HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tolga Tanış: Birçok ABD'li siyasetçi 'Darbe oyundu, Erdoğan planladı' diyor

Hürriyet gazetesi Washington Temsilcisi Tolga Tanış,15 Temmuz darbe girişiminin ardından "ABD'deki birçok siyasetçi, 'darbe bir oyundu, Erdoğan planladı' diyorlar" ifadelerini kullandı.

Tolga Tanış: Birçok ABD'li siyasetçi 'Darbe oyundu, Erdoğan planladı' diyor

Hürriyet gazetesi Washington Temsilcisi Tolga Tanış, hükümetin 15 Temmuz darbe girişiminin ardından resmi olarakFethullah Gülen'in iadesini istemesiyle ilgili olarak "

Çok zor geçecek bundan sonraki dönem. Ve eğer Amerikan Yönetimi, ABD’de yaşayan Gülen konusunda hiçbir sorumluluğu yokmuş gibi davranmaya devam ederse, iş büyük bir kırılmaya dönüşecek" diye yazdı. Tanış, hükümetin iade talebine 'kanıt' cevabını veren ABD'deki birçok siyasetçi, diplomat ve gazetecinin görüşlerini aktarırken "Ölen yüzlerce insana rağmen 'Darbe bir oyundu,Erdoğan planladı' diyorlar" ifadelerini kullandı.

Tolga Tanış'ın bugünkü yazısındaki ilgili kısım şöyle:

(...)

Hafta başından beri kentin düşünce kuruluşlarında düzenlenen Türkiye toplantılarına katılan, konuştuğum birçok emekli diplomat, kanaat önderi, gazeteci Amerikalı, her şeyin bir komplo olduğuna inanıyor. Öyle trajik bir durum ki... Şimdiye kadar her fırsatta Türkiye’yi komplo teorilerine meraklı olmakla suçlayan insanlar bunlar. Şimdi çıkıp, ölen yüzlerce insana rağmen “Darbe bir oyundu, Erdoğan planladı” diyorlar.

Bu sadece işin retorik boyutu. Geçen hafta yazdığım yazıdan sonra eleştirmek için telefon edip, ABD’nin Gülen konusundaki pozisyonunu değiştirmesi gerektiğini söylediğimde “Bunu söylemenin bana düşmeyeceğini” iddia eden, “basın özgürlüğü savunucusu” Amerikalı düşünce kuruluşu liderlerini hiç saymıyorum bile.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler