HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Toprak Sağlam kimdir? Kenan İmirzalıoğlu'nun Fatih dizisinde partneri Toprak Sağlam oldu!

Toprak Sağlam, merakla beklenen ve başrolünde Kenan İmirzalıoğlu'nun oynadığı Fatih dizisinde Teodora rolünü kaptı. En son Bodrum Masalı adlı dizide yer alan Toprak Sağlam, Yerden Yüksek ve Osmanlı Tokadı gibi dizilerde yer aldıktan sonra Bodrum Masalı'nda Gözde karakteri ile adından çok ettirmişti. Peki Toprak Sağlam kimdir? Kaç yaşındadır?

Toprak Sağlam kimdir? Kenan İmirzalıoğlu'nun Fatih dizisinde partneri Toprak Sağlam oldu!

toprak Sağlam, bu sezon merakla beklenen Fatih dizisinde esas karakterlerden birini oynamak için seçildi. Başrolünde Kenan İmirzalıoğlu'nun yer alacağı tarihi dizide Toprak Sağlam'ın Bizans İmparatoriçesi Teodora'yı canlandıracağı söyleniyor. Toprak Sağlam, geçen sene oynadığı Bodrum Masalı adlı dizide Gözde karakteri ile adından söz ettirmeyi başarmıştı. Toprak Sağlam'ın Kenan İmirzalıoğlu ile birlikte yer alacağı Fatih dizisinin Ocak ayında başlacağı söyleniyor. Şimdi herkes Toprak Sağlam'ın performansını merak ediyor. Peki Toprak Sağlam kimdir? Kaç yaşındadır? Hangi yapımlarda, dizilerde rol almıştır?

TOPRAK SAĞLAM KİMDİR?

Toprak Sağlam, 9 Ekim 1985 tarihinde istanbul’da doğdu. Babası Trabzon‘lu, annesi Artvin Arhavili olup uzun yıllar önce Düzce‘ye taşınan Toprak Sağlam, Müjdat Gezen Sanat Merkezi (MSM) Konservatuarı tiyatro 2007 yılında birincilikle mezun oldu. 11 yıl halk dansları yapmış halen dansla uğraşmaktadır. 2008 yılında senaryosunu yazıp yöneten Raşit Çelikezer‘in “Gökten Üç Elma Düştü” adlı filminde İsmail Hacıoğlu, Bennu Yıldırımlar, Köksal Engür, Ayten Uncuoğlu, Cengiz Bozkurt ile birlikte oynadı.

Toprak Sağlam, 2009 yılında 20. Uluslararası Ankara Film Festivali’nde oynadığı ilk uzun metraj film olan “Gökten Üç Elma Düştü” ile “Umut Veren Yeni Kadın Oyuncu” ödülünü aldı. 2013 yılında TRT’de oynayan ve Uğur Çavuşoğlu, Alper Kul, İsmail Hacıoğlu, Vildan Atasever, Emir Benderlioğlu, Mazhar Alanson, Pelin Akil‘in rol aldığı “Osmanlı Tokadı” adlı dizide oynadı.

Toprak Sağlam'ın oynadığı ve 17 Nisan 2015 tarihinde vizyona giren “Eksik” adlı sinema filminin yönetmenliğini Barış Atay Mengüllüoğlu yaparken aynı zamanda oyuncu olarak da görev almıştır. Diğer rollerde Nur Sürer, Özgür Emre Yıldırım, Toprak Sağlam, Uğur Polat, Şebnem Sönmez, Sarp Akkaya oynadı.

Toprak Sağlam, 18 Ağustos 2016 günü ilk bölümü ile Kanal D ekranlarında yayınlanmaya başlayan “Bodrum Masalı” adlı dizide Alperen Duymaz, Şevval Sam, Murat Aygen, Timuçin Esen, Dilan Çiçek Deniz, Hilmi Cem İntepe, Serhan Onat, Bora Cengiz, Kaan Çakır, Ebru Unurtan, Yener Gürsoy, Ezgi Şenler, Serel Yereli, Zehra Yılmaz, Nazlı Kar, Basri Albayrak, Cemalettin Çekmece, Tülin Yazkan, Tugay Bahşi ile birlikte oynadı.

Ödülleri:
2009 – 20.Ankara Film Festivali – Umut Veren Yeni Kadın Oyuncu (Gökten Üç Elma Düştü)

Film ve Dizileri :
2016 – Bodrum Masalı (Gözde) (TV Dizisi)
2015 – Lokman İlyas (TV Filmi)
2015 – Detay (Müge)(Sinema Filmi)
2015 – Delibal (Filiz)(Sinema Filmi)
2015 – Rumuz Cavidan (TV Dizisi)
2015 – Eksik (Dilek)(Sinema Filmi)
2013 – 2014 – Osmanlı Tokadı (TV Dizisi)
2012 – 2013 – Böyle Bitmesin (TV Dizisi)
2010 – 2011 – Yerden Yüksek (Cennet) (TV Dizisi)
2009 – Hicran Yarası (Müjde) (TV Dizisi)
2008 – Gökten Üç Elma Düştü (Sema) (Sinema Filmi)
2008 – Dantel (Genç Seher) (TV Dizisi)
2007 – Kuzey Rüzgarı (Oya) (TV Dizisi)
2006 – Karınca Yuvası (Aslı) (TV Dizisi)
2005 – İlk Göz Ağrısı (Fidan) (TV Dizisi)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler