HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Torrent filmleri başınıza iş açabilir: İnternetten film izleyenler dikkat!

Torrent filmler ve internetten indirilen korsan filmler, kısa vadede düşük bütçeli olsa da uzun vadede yasal olarak büyük rakamlar ödemenize, internetinizin kapanmasına hatta hapise girmenize neden olabilir. Torrent filmi indirenleri ve internetten film izleyenleri nasıl tespit ediyorlar, haberimizde!

Torrent filmleri başınıza iş açabilir: İnternetten film izleyenler dikkat!

Torrent ile film indirme işinin gittikçe daha kolay bir hale gelmesiyle ve torrent kaynakların çoğalmasıyla birlikte torrent kullanarak film indirenlerin tespiti için geliştirilen teknolojiler de gelişmeye başladı. İnternet, cihazları birbirlerine bağladıkça bu cihazların kullanıcıları farkında olmaksızın gittikçe daha fazla şeffaflaşıyorlar.

İnternet dünyasındaki her davranışı sunucular tarafından kaydedilerek sonsuza kadar saklanabiliyor. Özellikle internetteki arama sonuçlarımız loglanarak, depolanan veriler 3. Tarafa satılarak, reklam gereçleri olarak kullanılabiliyor. En somut örneği, Google'da yaptığımız aramaların alışveriş odaklı olarak sosyal medyadan arama sonuçları tekrar karşımıza çıkıyor. Örneğin, bir filmin salon saatlerine baktıysanız, sosyal medyada karşınıza herhangi bir sinema salonunun reklamı çıkabiliyor.

Loglama yöntemi şimdiye kadar genellikle reklamcılık ve hükümetlerin şüpheli şahıs takip etme işlemleri için kullanıldıi. Yeni gelişmelere göre, artık PC'lerin işletim sistemleri ve işlemcileri veri madenciliği üreterek kullanıcının hangi yazılımı kullandığı, hangi yazılımı korsan olarak kullandığı, üstelik hangi yazılımdan ne indirdiklerini artık takip edebiliyorlar. Bu konu, siber suçlar kapsamında değerlendirilip, korsan film indiren kişiler hakkında caydırıcı cezalar geliyor.

YouTube'tan canlı film dönemi

Korsan filmler sadece torrent veya arama motorlarında değil, kişisel video servisi YouTube'un canlı yayın servisinden veya Twitch'ten yayınlanmaya başladı. Son olarak, yüksek seyir oranları yaklayan Hızlı ve Öfkeli 8 filmi, YouTube'tan ve Twitch'ten canlı olarak yayınlanmıştı. Yayının 60. dakikasından itibaren yayın kesildi ve yayını yapan kişiyi tespit edebildiler.

Yeni yöntem: Bilgisayarların işlemcilerinden veri toplama ve torrent geliştiricilerine para teklifi

Son dönemlerde internetten dizi yayını yapan internet siteleri de benzer yöntemle tespit ediliyor. Popüler bilgisayar donanımları üreticileri, artık resmi olarak işlemcilerden veri analizi ve veri madenciliği yapabildiklerini doğruluyor. Dolayısıyla, korsan dizi sitesi sahipleri de bu yöntemlerle tespit edilebilecekler. Bununla birlikte korsan dizi kanallarına altyazı desteği sağlayan kişiler, filmleri torrent sitelerine yükleyen kullanıcılar bu yöntemle deşifre edilecek. Bu durumun bir de "truva atı" ayağı var. İnternetten indirdiğiniz herhangi bir korsan materyal, aslında sizi takip etmek için internete düşürülmüş olabilir.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler