HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Trabzonspor 2-1 Metalist Kharkiv Maç Özeti

Trabzonspor Metalist Kharkiv ile Ukrayna'da oynadığı karşılaşmayı 2-1 kazandı. Trabzonspor'un yeni transferi Papadopoulos, Metalist Kharkiv karşısında ilk resmi maçına çıktı ve ilk gölünü attı.

Trabzonspor 2-1 Metalist Kharkiv Maç Özeti

Temsilcimiz Trabzonspor, L Grubu'nda ilk maçında Metalist Kharkiv ile karşı karşıya geldi. Karşılaşmanın 25. dakikasında Kevin Constant ile 1-0 öne geçen Trabzonspor, ilk yarıyı da bu üstünlükle tamamladı.

İkinci yarıda bulduğu pozisyonları değerlendiremeyen temsilcimiz, Volodymyr Gomenyuk'un 61. dakikada attığı gole engel olamadı. Herkes maçın bu skorla biteceğini düşünürken 90+3'te Papadopoulos Trabzonspor'u 2-1 öne geçiren golü attı. Karşılaşma 2-1 sonuçlandı.

Stat: Arena Lviv Hakemler: Tom Harald Hagen, Dag-Roger Nebben, Jan Erik Engan (Norveç)

Trabzonspor: Onur Recep Kıvrak, Zeki Yavru, Belkalem, Papadopoulos, Musa Nizam, Medjani, Salih Dursun, Constant, Sefa Yılmaz, Waris, Cardozo

Metalist Kharkiv: Goryainov, Villagra,Torsiglieri, Pshenychnykh, Gueye, Bolbat, Xavier, Krasnopyorov, Kobin, Homenyuk, Jaja

İLK YARIDAN DAKİKALAR:

UEFA Avrupa Ligi L Grubu ilk maçında Trabzonspor, deplasmanda Metalist Kharkiv karşısında ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

25. dakikada Trabzonspor, bu bölüme kadar temposuz ve pozisyonsuz geçen karşılaşmada duran toptan golü buldu. Sefa Yılmaz'ın soldan kullandığı köşe atışında, ceza alanı içinde iyi yükselen Constant, yere doğru yaptığı kafa vuruşuyla topu kaleci Goryainov'un sol tarafından filelere göndererek, takımını 1-0 öne geçirdi.

37. dakikada Bolbat'ın ara pasında yakın mesafede savunmanın arkasında topla buluşan Kobin, dengesini kaybedip etkili bir vuruş yapamayınca, kaleci Onur Recep Kıvrak, meşin yuvarlağı rahatlıkla kontrol etti.

39. dakikada Xavier'in pasında, ceza alanının hemen dışında sol çaprazda topla buluşan Villagra'nın sert şutunda, kaleci Onur Recep Kıvrak, yatarak topa sahip oldu.

40. dakikada Bolbat'ın pasında, Xavier'in ceza alanı çizgisi yakınından plase vuruşunda, kaleci Onur Recep Kıvrak sol direk dibinden yatarak topu güçlükle kornere gönderdi.

45+1. dakikada Jaja'nın soldan kullandığı serbest atışta, Homenyuk kafa ile topu içeriye doğru çıkardı. Yakın mesafeden Kobin'in kafa vuruşunda, savunmaya da çarpan meşin yuvarlak kornere çıktı.

Karşılaşmanın ilk yarısı Trabzonspor'un 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

MAÇTAN NOTLAR

HACIOSMANOĞLU TRİBÜNDEN İZLEDİ

Trabzonspor kafilesiyle birlikte Ukrayna'ya gelen Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu maçı yönetim kurulu üyeleriyle birlikte tribünlerden izledi. Maça gelmeden önce kafileyi takımın kamp yaptığı otelden uğurlayan Hacıosmanoğlu'nun teknik heyet ve futbolculardan galibiyet sözü aldığı öğrenildi. Trabzonspor'un Metalist Kharkiv ile oynadığı maçı Türkiye'nin Ukrayna Büyükelçisi Can Tezel de izledi.

TARAFTARLAR YALNIZ BIRAKMADI

Trabzonsporlu taraftarlar Ukrayna'daki iç karışıklık nedeniyle Kharkiv yerine ülkenin batısındaki Lviv kentinde oynanan maçta takımlarını yalnız bırakmadı. Avrupa'nın çeşitli yerlerinden ve Türkiye'den gelen yaklaşık 200 kadar bordo-mavili taraftar, tribünlerde yerlerini alarak takımlarını destekledi. Bazı Galatasaray ve Beşiktaş taraftarları da Trabzonspor'a destek verdi.

KHARKİV TRİBÜNLERİ BOŞ KALDI

Bu arada ülkedeki iç karışıklığa rağmen Lviv şehrinin oldukça sakin olduğu ve insanların normal yaşantılarını devam ettiği görüldü. Ancak Kahrkiv taraftarları maça çok fazla ilgi göstermedi. Tribünlerin çok büyük bir bölümünün boş kaldığı maçta bir Fenerbahçeli taraftarın Kharkiv taraftarları arasında maçı izlemesi dikkat çekti.

PAPADOPOULOS İLK KEZ

Trabzonspor'un transfer döneminin son gününde kadrosuna kattığı Yunan oyuncu Avraam Papadopoulos, Kharkiv maçıyla birlikte ilk kez Trabzonspor formasını giydi. Savunmada Mustafa Yumlu ve Aykut Demir'in sakatlığı, Mustafa Akbaş'ın ise isminin UEFA'ya bildirilmemesi nedeniyle 11'de sahaya çıkan Padadopoulos, stoperde Belkalem ile birlikte görev yaptı.

HALİLHODZİC'TEN BEKLENEN KADRO

Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic, Metalist Kharkiv maçında beklenen 11'i sahaya sürdü. Fenerbahçe ile oynanan son lig maçında sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Paraguaylı futbolcu Oscar Cardozo'yu 11'de sahaya süren Boşnak teknik adam, Yatabare'yi ise kulübeye çekti. Halilhodzic ayrıca Fenerbahçe maçından farklı olarak Fatih Atik'in yerine Sefa Yılmaz, Mustafa Akbaş'ın yerine ise Papadopoulos'a ilk 11'de göre verdi.

JAJA HASRET GİDERDİ

2010-2011 sezonunda Trabzonspor forması giyen Metalist Kharkiv'in Brezilyalı golcüsü Jaja, maç öncesinde kulüp çalışanları ve eski takım arkadaşları ile hasret giderdi.

HALİLHODZİC İSHAK'I UYARDI

Trabzonspor yedek kulübesinde İshak Doğan hariç tüm futbolcuların eşofman altı giydiğini gören Halilhodziç, bu futbolcuyu uyardı. Boşnak teknik adam futbolcusunu takımla uyumlu olması ve soğuğa karşı önlem alması yönünde dikkatini çekti.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler