HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Trabzon referandum sonuçları: 2017 Türkiye geneli il il ve Trabzon'da Evet/Hayır oy oranları

Karadeniz'in en büyük ikinci kenti olan Trabzon'da evet ile hayır oylarının durumu ile ilgili büyük bir sürpriz olması beklenmiyor. Trabzonluların tercihlerinin detayını, evet ile hayır arasındaki oy farkını merak ediyorsanız işte 2017 Trabzon referandum sonuçları ve Türkiye genelinde il il evet hayır oy oranları...

Trabzon referandum sonuçları: 2017 Türkiye geneli il il ve Trabzon'da Evet/Hayır oy oranları

Zigana dağlarının eteğindeki Türkiye'nin nüfus sıralamasında yirmi dokuzuncu olan Trabzon'da 2017 referandum sonuçları için kurulan sandıklardan hangi oy daha fazla çıktı? Anayasa değişikliğine evet mi yoksa hayır mı? İşte şehzadeler şehri olarak anılan Trabzon'un nüfusu, seçmen ve sandık sayısı, referandum sonuçları ile ilgili detaylar...

779binlik nüfusu ile Trabzon'da 18 ilçe bulunuyor. Referandumdan bir gün önce Trabzon'un 693 mahallesinde 568.000 seçmen için 1.944 adet sandık kuruldu. Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Trabzon'daki her bir seçmenin oyu nihai referandum sonucunda etkili olacak.

2017 REFERANDUM SONUÇLARI

YSK'nın referandum sonuçlarının yayımlanması ile ilgili yayın yasağının kalkması ile aşağıdaki bağlantıdan Türkiye geneli evet hayır oy oranını görebilirsiniz. Ayrıca il özelinde evet hayır oranlarını merak ediyorsanız da her il için ayrı ayrı referandum sonuçlarını öğrenebilirsiniz.

2017 REFERANDUMUNDA SANDIK GÜVENLİĞİ

Türkiye'de son yıllarda sandık güvenliği meselesi büyük tartışmalara yol açmakta. Özellikle 2014 yerel seçimlerinde yaşanan elektrik kesintileri ve 1 Kasım'da sandıklarda görülen plakasız araçlar, vatandaşların ihbarları sandığa olan güveni zedeliyor.
Sandık güvenliğinin sağlanması için siyasi partiler sandıklara temsilci gönderiyor ve bu temsilciler oylamalara hile karışmaması için süreci takip ediyor. Normal seçimlerden farklı olarak referandumda 1 oy bile sonucu etkileyebileceğinden sandık güvenliği ve oylamada herhangi bir usulsüzlüğün olmaması büyük önem taşıyor.

Siyasi partiler dışında Oy ve Ötesi adlı sivil toplum organizasyonu sandıklarda müşahitlik için vatandaşlara çağrı yaptı ve müşahitlerin kullanabilmesi için T3 tutanak gönder adlı bir uygulama çıkardı. Oy ve Ötesi, YSK tutanakları ile uyuşmazlık görmeleri halinde bunu kampanyanın tarafı olan siyasi partilerle paylaşıyorlar.

TRABZON'DA ÖNCEKİ REFERANDUM VE OYLAMALARDA NE OLMUŞTU?

Trabzon'da 2010 yılında yapılan referandumda yüzde 78 katılım olmuş ve seçmenlerin tercihi sandığa evet yüzde 68.66, hayır yüzde 31.33 şeklinde yansımıştı.

2014'te yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeyse AKP'nin adayı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 70,09 HDP'nin adayı Selahattin Demirtaş yüzde 1,18 CHP, MHP ve diğer bazı partilerin ortak adayı Ekmeleddin İhsanoğlu yüzde 28,73 oy almıştı.

Son olarak 1 Kasım 2015 genel seçimlerinde AKP %66, CHP %16, MHP %13 ve HDP %0,5 oy aldı.

TRABZON İLİNİ TEMSİL EDEN MİLLETVEKİLLERİ

Adnan GÜNNAR = AK Parti
Ayşe Sula KÖSEOĞLU = AK Parti
Haluk PEKŞEN = CHP
Muhammet BALTA = AK Parti
Salih CORA = AK Parti
Süleyman SOYLU = AK Parti

TRABZON DEMOGRAFİSİ

Nüfusu: 779.379, yüzölçümü 4.628 km2'dir.İlde km2'ye 168 kişi düşmektedir. Yoğunluğun en fazla olduğu ilçe: 1.394 kişi ile Ortahisar’dır.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler