HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Trabzon’da Atatürk büstleri ve Cumhuriyet’e saldırı

Trabzon’a bağlı Of ilçesinde bazı okulların ve Halk Eğitim Merkezi’nin bahçelerindeki Atatürk büstleri, kimliği belli olmayan kişilerin sprey boyayla saldırısına uğradı.

Trabzon’da Atatürk büstleri ve Cumhuriyet’e saldırı

Ayrıca duvarlara Cumhuriyet’e yönelik “Kahrolsun Çamuriyet, Yaşasın İslamiyet” yazıları yazıldı.

Trabzon’a bağlı Of ilçesinde bazı okulların ve Halk Eğitim Merkezi’nin bahçelerindeki Atatürk büstleri, kimliği belli olmayan kişilerin sprey boyayla saldırısına uğradı. Ayrıca duvarlara Cumhuriyet’e yönelik “Kahrolsun Çamuriyet, Yaşasın İslamiyet” yazıları yazıldı.

İleri Haberin' haberine göre, dün gece meydana gelen olayda ilçe merkezindeki İsmail Yıldırım İlkokulu, şehit Ahmet Türkan Çok programlı Anadolu Lisesi, Ali Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulu, 28 Şubat İlkokulu, of Anadolu imam Hatip Lisesi ve Of Halk Eğitim Merkezi’nin bahçelerinde bulunan Atatürk büstlerine sprey boya ile saldırıldı. Büstlerin etrafındaki duvarlara “Ehli Şeriat” imzası ile “Kahrolsun Çamuriyet, Yaşasın İslamiyet” yazıları yazıldı.

Olay sonrasında açıklama yapan CHP Of İlçe Başkanı Fahri Kaptanoğlu "Dün gece ismi, cismi belli olmayan bir vatan haini ve Cumhuriyet düşmanı, ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilçemizdeki büstlerine hakarette bulunup, boya ile çarpı işaretleri koymuştur. Bunu şiddetle kınıyoruz. Yetkililerden isteğimiz bir an önce bu zanlının yakalanmasıdır" ifadelerini kullandı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler