HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Trafik polisleri kendilerini de denetleyecek

Emniyet Genel Müdürlüğü, Kurban Bayramı tatili süresince ve sonrasında karayollarında vatandaşların huzur ve güven içinde seyahat edebilmeleri amacıyla yol kontrolleri yapacak.

Kontrollere helikopterler de eşlik edecek. Emniyet kurallara uygun hizmet verilip verilmediğini görmek için kendi polislerini de denetleyecek.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Trafik Hizmetleri Başkanlığı'nca başkan yardımcıları, şube müdürleri ve diğer personelden oluşan denetim ekiplerinin 23-30 Ekim tarihleri arasında karayolları üzerinde kontroller yapacağı belirtildi.

-KENDİNİ DE DENETLEYECEK-

Bu denetimlerle, trafik kuruluşlarının tedbirlerinin yerinde görülmesi, seyir-seyahat esnasında sürücülerin trafik güvenliği açısından tehlike oluşturan hatalı davranışlarının tespit edilmesi ve ilgili trafik ekiplerine ya da birimlerine bildirimde bulunarak yasal işlem yapılmasının sağlanmasının amaçlandığını kaydedildi. Açıklamada, trafik ekip ve personelinin görevli olduğu güzergah üzerinde bulunup bulunmadığını, görevlilerin sürücülere karşı tutum ve davranışlarını (nezaket, hitabet, yaklaşım), uygulanan işlemlerde görevin gerektirdiği temel kural ve prensiplere uyup uymadıklarını gözlemlemek ve gerekli tespitleri yapmak amacıyla da sivil ekiplerin görevlendirileceği belirtildi.

-HELİKOPTERLER DE GÖREV ALACAK-

Trafik kuruluşları ve karayolu üzerinde sabit veya seyir halinde denetim yapan trafik ekipleriyle koordineli ve irtibatlı olarak trafik kural ihlali yapan sürücüleri havadan izlemek ve denetlemek, ayrıca TIR, kamyon, tanker gibi ağır taşıtlardan dolayı trafik yoğunluğunun önemli oranlarda arttığı tespit edilen yol kesimleri hakkında trafik kuruluşlarını uyarmak amacıyla, Havacılık Dairesi Başkanlığına ait üç helikopter de havadan denetleme yapacak.

ANKA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler