HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Traktöre otoyolda HGS'den geçiş cezası

Karaman’da çiftçilik yapan Kadir Öztürk'ün, 1976 model traktörüne Ankara-İstanbul Otoyolu’nda Hızlı Geçiş Sistemi’ni ihlal ettiği gerekçesiyle 286 lira para cezası yazılması şaşırttı.

Traktöre otoyolda HGS'den geçiş cezası

Karaman merkeze bağlı Akçeşehir Beldesi’nde çiftçilik yapan Kadir Öztürk’e 3 gün önce Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü 4'üncü Bölge Müdürlüğü HGS Ana Kontrol Merkezi Başmühendisliği'nden bir tebligat geldi. Gelen evrakta 31 Mayıs 2013 tarihinde kendisine ait 70 DP 841 plakalı traktörü ile Ankara-İstanbul Otobanı Körfez HGS'lerinden ücretsiz geçiş yaptığı gerekçesi ile 26 lira HGS geçiş ücreti, 260 lira da idari para cezası olmak üzere 286 lira ödemesi gerektiği bildirildi. Traktörüne gelen ceza karşısında şok yaşayan Öztürk, hemen Karaman Emniyet Müdürlüğü’ne başvurdu. Yetkililer ise Öztürk’ü Ankara HGS Genel Merkezi'ne yönlendirdi. Yetkililerle telefonla görüşerek yapılan yanlışlığın düzeltilmesi isteyen Öztürk, şunları söyledi:

‘’Ben uzun süredir traktörümle Karaman'a bile gitmedim. Hele hele traktör ile hiç uzun yolculuk yapmadım. Kaldı ki otobana traktör ile girmek yasak. Zaten 800-900 kilometre uzaklıktaki bir yere traktör ile de gidilmez. Araştırdım ve HGS Ankara 4'üncü Bölge Müdürlüğü ile olayı sordum ve görüştüğüm yetkili de bana 'Yazan yazmış. Gönderen de göndermiş' dedi. Yanlışlığın düzeltileceğini bildirdi. Bazen gazetelerde ve televizyonlarda bu tür haberler duyuyor ve gülüyorduk. Şimdi de benim başıma geldi.” dedi.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler