HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TRT yönetmeliğinde değişiklik

Türkiye Radyo Televizyon Kurumunun (TRT) Kuruluş ve Görevleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yeni kabul edilen yönetmelik, 10 Ekim 2009'da yürürlüğe giren TRT Kuruluş ve Görevleri Hakkında Yönetmelik'in bazı maddelerini yeniden düzenliyor.

Eski yönetmeliğin 12 maddesinin (d) bendindeki "Kurumun ürettiği televizyon radyo ve yeni medya program ve hizmetlerinin yurtdışına satışı, kiralanması ve değişimine dair faaliyetleri yürütmek; ilgili birimlerle iş birliği içinde bu faaliyetlerle ilgili yurtdışı fuarlara katılmak" ibaresi, modern iletişim teknolojilerine atıfta bulunan ifadelere yer verilerek güncellendi.

Buna göre eski yönetmeliğin ilgili bendi, "Program ve hizmetleri bir bütün olarak ya da paket halinde tanıtmak, pazarlamak ve geliştirmek, bu suretle; yurtdışına ve yurtiçindeki televizyon kuruluşlarına ve mobil/internet üzerinden ulusal/uluslararası televizyon yayını yapan kuruluşlara satışı, kiralanması, değişimi ve buna benzer faaliyetleri yürütmek; gerektiğinde ilgili birimlerle iş birliği içinde bu faaliyetlere ilişkin organizasyonlara katılmak" oldu.

Yine aynı yönetmeliğin 19 maddesinin, "Kurum yayın arşivlerini, yurtiçi ortamlarda tanıtacak, pazarlayacak ve geliştirecek işbirlikleri yapmak, arşiv materyalinin ilgili mevzuat çerçevesinde, kiralanmasını, satışa sunulmasını sağlamak, telif hakları konusunda ilgili birimlerle iş birliği yapmak" ifadesinin yer aldığı (d) bendi de yeniden düzenlendi.

Eski yönetmeliğin ilgili bendi, "Kurum yayın arşivlerini tanıtacak, pazarlayacak ve geliştirecek faaliyetler yürütmek, televizyon kuruluşları ve mobil/internet üzerinden ulusal/uluslararası televizyon yayını yapan kuruluşların bir bütün şeklindeki program talepleri hariç olmak üzere diğer kurum-kuruluş-özel sektör veya kişisel bütün arşiv materyali taleplerini, ilgili mevzuat çerçevesinde kiralanmasını, satışa sunulmasını sağlamak, telif hakları konusunda ilgili birimlerle iş birliği yapmak. Ayrıca, tüm kurum-kuruluş-özel sektör veya kişisel arşivleme amaçlı gelen arşiv klip talepleri ilgili iş ve işlemleri yürütmek.” şeklinde değiştirildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler