HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TRT'de konuk dağılımı: AKP 37, CHP, HDP ve MHP 0

RTÜK'ün HDP kontenjanından seçilen üyesi Ersin Öngel, TRT'ye ilişkin çarpıcı veriler paylaşmaya devam ediyor.

TRT'de konuk dağılımı: AKP 37, CHP, HDP ve MHP 0

Buna göre seçim öncesi TRT özel yayınlarına 37 AKP'li konuk katılıp 25 saat süreyle yer alırken, başka hiçbir partinin temsilcisi TRT ekranlarındaki özel programlara katılamadı.

Radyo Televizyon Üst Kurulu'nun 7 Haziran'daki seçimden sonra göreve gelen HDP'li üyesi Ersin Öngel, kişisel twitter hesabı aracılığıyla, TRT'de özel yayın konuklarının partilere göre dağılımını gösteren bir veri paylaştı.

Öngel'in açıkladığı rakamlara göre, TRT özel konuk olarak AK Parti'li isimlerden başka kimseye yer vermedi.

Öngel'in Twitter hesabından paylaştığı mesaj şöyle:

Ersin Öngel, geçtiğimiz günlerde de TRT televizyonunun son 25 günde siyasilere ayırdığı süreleri açıklamıştı. Buna göre TRT, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 29 saat, AKP'ye 30 saat, CHP'ye 5 saat, MHP'ye 1 saat 10 dakika, HDP'ye ise 18 dakika süreyle yer vermişti.

ARINÇ: BEN AMBARGOLUYUM TRT DE DAHİL

AK Parti'nin kurucularından Bülent Arınç, ambargolu olduğunu iddia ederek şu ifadeleri kullanmıştı:

"Bugüne kadar söylemediğim bir şey var. Hiç üzerinde yoruma lütfen gitmeden, gerekirse seçimden sonra kullanabileceğimzi bir argüman. Birileri bana diyor ki sen bazı şeyleri neden televizyonda söylüyorsun? Ben onlara şunu söylüyorum. Ben bu düşüncelerimi partimin büyüklerine konuşulması gereken kişilere ulaşarak konuşmaya çalışıyorum. MKYK, Bakanlar Kurulu bunlardan birisidir. Bu zeminlerde fazlasını konuşuyorum.

Ama birileriyle benim iletişim kanalım yok. O iletişim kanalı sadece televizyon ve gazeteler. İyi olsun ama neden sen oradasın buradasın diyenler olabilir.

Benim kendilerine dost bildikleri kanallara ambargom vardır. Davet özellikle edilmiyoruz. Benim sorumlu olduğum TRT de dahil olmak üzere. İki yıldan bu yalan, diğerleri de bir yıldan bu yana bu kanallara çıkmayacak düşüncesiyle... Bu kadarla lütfen kalsın. Benim çıkabilecek kanallarım bellidir. Onlara da çıkıyorum zaten.

KANALLARA AMBARGO KONULMASINDAN YANA DEĞİLİM

Ben kanallara ambargo konulmasından yana değilim. Biz her yerde konuşmalıyız. Evet filan yerde program yapmak doğrudur, ama onların reytingi en sonda. Şu anda milyonlarca insan bu programa ilgi duymuş izliyor, kimisi eleştiriyorsa bu reytingi gösterir. Bu kanallara Bülent Arınç'ın çıkmasına birileri bir yasak getirdiyse, ben bu yasağı uyguladım."

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler