HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TRT'de operasyon devam ediyor!

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Radyo ve Televizyonu'nun genel müdürlüğü görevini yürüten Şenol GÖKA'nın istifa ettiği açıklanmıştı. FETÖ ile mücadelede yetersiz görülen TRT kurumunda yeni dönemde yapılanma için etkin, iyi yetişmiş ve verimli çalışacak kadrolar için değişim devam ediyor. Genel Müdür istifasından sonra Özel Kalem Müdürü teftiş kurulu başkanı ve 5 daire başkanı da görevden alındı. Bu durum TRT'de deprem etkisi yarattı!

Yaşanan son gelişmeler ve ortaya çıkan detaylardan sonra Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'tan da yeni bir açıklama geldi.

TRT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVİNE İBRAHİM EREN Mİ GELİYOR?

İbrahim Eren'in TRT Genel Müdürlüğü görevine getirildiği iddialarına ilişkin Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'tan açıklama:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan’ın imam hatipten sınıf arkadaşı İbrahim Eren'in TRT Genel Müdürlüğü'ne getirildiği iddiasına ilişkin konuşan Numan Kurtulmuş, "TRT yasasına göre TRT Genel Müdürlüğü için başvurular alınacak. 15 günlük süreden sonra da bu başvurular RTÜK tarafından değerlendirilerek hükümete gönderilecek. Böyle bir yasal süreç var. Şimdiye kadar gösterdiği hizmetlerinden dolayı da Şenol Göka beye teşekkür ediyorum" dedi.

"TRT Genel Müdürü Şenol Göka Bey, istifa etti. Onun istifasının ardından TRT yasası gereği, TRT'nin en kıdemli genel müdür yardımcısı Erkan Durdu bey genel müdürlüğe vekaleten atandı" diyen Kurtulmuş, "Yarın zannediyorum RTÜK'ün bir toplantısı var. RTÜK toplantısında bir ilan süreci başlayacak ve yine TRT yasasına göre TRT Genel Müdürlüğü için başvurular alınacak. 15 günlük süreden sonra da bu başvurular RTÜK tarafından değerlendirilerek hükümete gönderilecek. Böyle bir yasal süreç var. Bu yasal süreçten sonra da TRT, yeni genel müdürü atanarak yoluna devam edecektir. Şimdiye kadar gösterdiği hizmetlerinden dolayı da Şenol Göka beye teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler