HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TRT'nin 25 günlük yayın tablosu: AK Parti 30, CHP 5, MHP 1 saat; HDP 18 dakika

RTÜK Üyesi Ersin Öngel, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu'nun (TRT) 25 günlük canlı yayın tablosunu açıkladı.

TRT'nin 25 günlük yayın tablosu: AK Parti 30, CHP 5, MHP 1 saat; HDP 18 dakika

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) HDP'li üyesi Ersin Öngel, Twitter hesabından paylaştığı tweette, TRT'nin 25 günlük yayını içerisinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 29 saat, AK Parti'ye 30 saat, CHP'ye 5 saat, MHP'ye 1 saat 10 dakika, HDP'ye ise 18 dakika ayırdığını belirtti.

TRT dahil 12 TV kanalının 25 günlük canlı yayın karnesi: Erdoğan: 138 saat AKP: 238 saat CHP: 36 saat MHP: 21 saat HDP: 6 saat

Sadece TRT'nin 25 günlük canlı yayın tablosu: Erdoğan: 29 saat AK Parti: 30 saat (HDP'nin 100 katı) CHP: 5 saat MHP: 1 saat 10 dk. HDP: 18 dk

TRT'YE BÜYÜK CEZA

Yüksek Seçim Kurulu Cumhurbaşkanlığı Seçim sürecindeki yayınları nedeniyle TRT'ye tarihinin en büyük cezasını kesmişti. Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde Recep Tayyip Erdoğan’a üç günde 5 saat 26 dakika süre ayıran TRT Türk’e, diğer adaylara hiç yer vermediği için 7 program durdurma cezası vermiş, bu cezayla TRT’ye verilen toplam program durdurma cezası 25’i geçmişti.

ARINÇ: BEN AMBARGOLUYUM TRT DE DAHİL

AK Parti'nin kurucularından Bülent Arınç, ambargolu olduğunu iddia ederek şu ifadeleri kullanmıştı: Bugüne kadar söylemediğim bir şey var. Hiç üzerinde yoruma lütfen gitmeden, gerekirse seçimden sonra kullanabileceğimzi bir argüman. Birileri bana diyor ki sen bazı şeyleri neden televizyonda söylüyorsun? Ben onlara şunu söylüyorum. Ben bu düşüncelerimi partimin büyüklerine konuşulması gereken kişilere ulaşarak konuşmaya çalışıyorum. MKYK, Bakanlar Kurulu bunlardan birisidir. Bu zeminlerde fazlasını konuşuyorum.

Ama birileriyle benim iletişim kanalım yok. O iletişim kanalı sadece televizyon ve gazeteler. İyi olsun ama neden sen oradasın buradasın diyenler olabilir.

Benim kendilerine dost bildikleri kanallara ambargom vardır. Davet özellikle edilmiyoruz. Benim sorumlu olduğum TRT de dahil olmak üzere. İki yıldan bu yalan, diğerleri de bir yıldan bu yana bu kanallara çıkmayacak düşüncesiyle... Bu kadarla lütfen kalsın. Benim çıkabilecek kanallarım bellidir. Onlara da çıkıyorum zaten.

KANALLARA AMBARGO KONULMASINDAN YANA DEĞİLİM

Ben kanallara ambargo konulmasından yana değilim. Biz her yerde konuşmalıyız. Evet filan yerde program yapmak doğrudur, ama onların reytingi en sonda. Şu anda milyonlarca insan bu programa ilgi duymuş izliyor, kimisi eleştiriyorsa bu reytingi gösterir. Bu kanallara Bülent Arınç'ın çıkmasına birileri bir yasak getirdiyse, ben bu yasağı uyguladım.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler