HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TRT'ye FETÖ operasyonu: 38 gözaltı

Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) TRT'deki yapılanmasına yönelik Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada, 38 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartıldı. FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Bursa'da, 9 avukattan 2'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, Erciyes Üniversitesi'nde FETÖ'nün kriptolu haberleşme programı ByLock'u kullandığı iddiasıyla gözaltına alınan 5 kişi adliyeye gönderildi. Yine firari olarak aranan Abdullah Yağcı, Avcılar'da sahte kimlikle yakalandı.

TRT'ye FETÖ operasyonu: 38 gözaltı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, FETÖ'nün TRT'deki yapılanmasına yönelik yürüttüğü soruşturmada, açığa alınan 38 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartıldı. Savcılığın talimatıyla harekete geçen güvenlik güçleri, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

BURSA'DA 2 AVUKATA TUTUKLAMA

Bursa’da, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan 9 avukattan 2'si, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 7 avukat ise adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürülüten FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Bursa, Antalya ve Çanakkale barolarında görevli 9 avukat eş zamanlı operasyon ile gözaltına alındı. Sorgulamaları tamamlanan avukatlar dün adliyeye sevk edildi. Savcılık tarafından, tutuklanma talebi ile Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarılan avukatlardan, Bursa Barosu'na kayıtlı olan ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nde görev yaptığı öne sürülen D.E. ile Antalya Barosu'na kayıtlı D.T. tutuklandı. Şüphelilerden Bursa ve Çanakkale barolarına kayıtlı S.A.M., A.F.B.E., H.S., H.D., M.B., M.Y. ve T.Y. ise adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturmaya başlandı.

5 KİŞİ ADLİYEYE GÖNDERİLDİ

Erciyes Üniversitesi'nde, FETÖ'nün kriptolu haberleşme programı ByLock’u kullandığı iddiası ile gözaltına alınan 5 kişi Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerin ardından nöbetçi savcılığa gönderildi.

Kayseri'de polisin yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan Erciyes Üniversitesi'nde çalışan Halil İbrahim K., Mehmet A., Demet T., Serdar K. ve Arif K, Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerin ardından sağlık kontrolü için Eğitim ve Araştırma Hastanesi Adli Tabipliğine getirildi. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, adliyeye götürüldü.

DENİZLİ'DE ARANAN İŞ ADAMI İSTANBUL'DA YAKALANDI

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında firari olarak aranan Abdullah Yağcı, Avcılar'da sahte kimlikle yakalandı.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında firari olarak aranan Abdullah Yağcı'nın İstanbul'da saklandığını belirledi. Bunun üzerine TEM ekipleri yaptığı çalışmalarda Yağcı'nın, geçtiğimiz gün saat 22.30 sıralarında Avcılar'da bulunan bir kafede eşi ile birlikte oturduğunu belirledi. Yapılan operasyon Yağcı gözaltına aldı. Abdullah Yağcı'nın yapılan üst aramasında Ferhat K. adına düzenlenmiş sahte kimlik bulundu. Ekipler Yağcı'nın Bahçeşehir'de kaldığı evde yaptığı aramalarda bulunan 2 tablet bilgisayara incelemek üzere el koydu.

EŞİNİ AĞABEYİ OLARAK TANITTI

Yağcı'nın yakalanmamak amacıyla teknik ve fiziki takibe karşı telefon kullanmadığını, yaklaşık 3 aydır İstanbul'da saklandığını, eşinin ise site sakinlerine Abdullah Yağcı'yı ağabeyi olarak tanıttığı belirlendi.

PSİKOLOJİK RAHATSIZLIĞIM VAR İLAÇLAR ALIYORUM YALANI

Gözaltına alınarak Vatan Caddesi'ndeki Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirilen Yağcı'nın yakalandığı sırada polis ekiplerine, “Ben Ferhat K.'yım, psikolojik rahatsızlığım var, ilaçlar alıyorum. Kimliğim gerçek" şeklinde kandırmaya çalıştığı iddia edildi.

2 TEKSTİL FİRMASI KHK İLE TMSF'YE DEVREDİLMİŞ

1 Eylül 2016'da yayınlanan Kanun Hükümünde Kararname (KHK) ile Abdullah Yağcı'nın 2 tekstil firmasının TMSF'ye devredildiği öğrenildi.

TUTUKLANDI

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Yağcı, dün sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler