HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Trump ile yapılan görüşmenin ardından Beştepe'den açıklama!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump arasında gerçekleşen telefon görüşmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı kaynakları tarafından açıklama yapıldı. Beyaz Saray'dan Erdoğan-Trump görüşmesine ilişkin açıklama geldi. Beyaz Saray açıklamada "Bölgesel işbirliği konuşuldu. Fikir birliği vurgulandı. YPG konusunda karar alınacak " ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden, Erdoğan ile Trump arasında bu akşam gerçekleşen telefon görüşmesine ilişkin basın açıklaması yapıldı.

Açıklamada, görüşme kapsamında Suriye hakkında görüş alış-verişi yapıldığı, Soçi zirvesi hakkında bilgi paylaşıldığı, Türkiye ve ABD arasındaki ikili konuların ele alındığı, Suriye krizi ve bölgesel konular hakkında görüş teatisinde bulunulduğu belirtildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Sayın Donald Trump arasında bu akşam bir telefon görüşmesi gerçekleşmiştir.

Türkiye ve ABD arasındaki ikili konuları ele alan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Trump, Suriye krizi ve bölgesel konular hakkında görüş teatisinde bulunmuşlardır. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Soçi zirvesi hakkında ABD Başkanı Trump ile bilgi paylaştığı görüşmede, terörle mücadele üzerinde de durulmuştur. Türkiye ve ABD ilişkilerinin güçlendirilmesinin önemine de değinen iki lider, DEAŞ, PKK, FETÖ ve benzeri örgütler dâhil, tüm terör örgütlerine karşı birlikte mücadele etme konusunda mutabık kalmışlardır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA

Erdoğan-Trump görüşmesine ilişkin Beyaz Saray'dan açıklama yapıldı. Açıklama, iki ülkenin stratejik partner olduğu vurgulandı ve teröre karşı ortak mücadeleden bahsedildi.

</ iframe>

En Çok Aranan Haberler