HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TSK: "3 ilçedeki operasyonlarda 33 terörist öldürüldü"

Genelkurmay Başkanlığı, yürütülen terör operasyonlarında Şırnak'ın Cizre ilçesinde 27, Silopi'de 2, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 4 olmak üzere toplam 33 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

TSK: "3 ilçedeki operasyonlarda 33 terörist öldürüldü"

3 ilçede etkisiz hale getirilen terörist sayısı 643'e ulaştı.

Genelkurmay Başkanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarının Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yürüttüğü terör operasyonlarına ilişkin yaptığı açıklamada, Şırnak Cizre'de devam eden operasyonda 27 bölücü teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Operasyonda toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 391'e ulaştı. 9 el yapımı patlayıcının (EYP) imha edildiği operasyonda, bir RPG-7 roketatar, bir tabanca, bir tabanca şarjörü, muhtelif cins ve miktarda 176 fişek, iki av tüfeği, beş Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, bir el telsizi, iki dizüstü bilgisayar ve bir el dürbünü ele geçirildi.

SİLOPİ'DE 2 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Şırnak Silopi'de devam eden operasyonda 2 teröristin daha etkisiz hale getirildiği belirtildi. İlçede etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısının 142'ye ulaştığı bildirildi.

SUR'DA 4 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonda ise 4 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 108'e ulaşırken, 8 el yapımı patlayıcının imha edildiği, beş av tüfeği ele geçirildiği belirtildi.

SURUÇ'TA PYD'YE GİDEN 2 BİN 90 İLAÇ ELE GEÇİRİLDİ

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde bir araçta yapılan aramada, bölücü terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'ye götürülmek üzere 2 bin 90 adet çeşitli ilaç ele geçirildi. Olayla ilgili 2 işbirlikçinin gözaltına alındığı bildirildi.

12 TERÖRİST GÜVENLİK GÜÇLERİNE TESLİM OLDU

Irak'ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 10 PKK'lı teröristin güvenlik güçlerine teslim olduğu bildirildi. Şanlıurfa Ceylanpınar'da 1 PKK'lı terörist güvenlik güçlerine teslim oldu. Yine Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 1 bölücü terör örgütü teröristin güvenlik güçlerine teslim olduğu kaydedildi.

DİYARBAKIR VE MARDİN'DE 7 GÖZALTI

Mardin Nusaybin'de Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan bir bölücü terör örgütü mensubu terörist yakalanarak gözaltına alındı. Olayda bir ev ve eklentilerinde yapılan aramada 138 adet tüp ele geçirildi. Nusaybin'de yapılan yol kontrolü sırasında "terör amaçlı yardım ve yataklık suçundan" bir, "Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefet suçundan" iki kişi olmak üzere toplam 3 işbirlikçi beraberindeki muhtelif örgütsel dokümanları ile gözaltına alındı.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde yapılan yol kontrolü esnasında ise "yardım ve yataklık suçundan" bir işbirlikçi, beraberindeki üç adet cep telefonu, bir adet sim kartı ve iki adet örgütsel dokümanla gözaltına alındı. Mardin Dargeçit'te yapılan ev aramasında "yardım ve yataklık suçundan" bir işbirlikçi, yanlarındaki bir adet av tüfeğiyle gözaltına alındı. Mardin'in Savur ilçesinde yapılan yol kontrolü sırasında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan bir bölücü terör örgütü mensubu terörist yakalanarak gözaltına alındı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler