HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TSK'dan Fırat Kalkanı açıklaması

TSK'dan yapılan açıklamada, "Fırat Kalkanı'nın 38.gününde 99 DAEŞ hedefine 314 atış yapıldı." denildi.

TSK'dan Fırat Kalkanı açıklaması

Türk Silahlı Kuvvetleri, "Fırat Kalkanı" operasyonunun 38. gününde, 99 IŞİD hedefine 291 obüs, 23 Çok Namlulu Roket Atar atışının yapıldığını, Türkiye uçaklarının altı hedefe altı bomba attığını, Koalisyon uçaklarının yedi hava taarruzu düzenlediğini duyurdu.

TSK, "Fırat Kalkanı" operasyonunun 38. gününde yaşanan gelişmelere ilişkin açıklama yayımladı. "ÖSO"nun "Uvayşiyah, Cubban, Tall Atiyah ve Tall Aşah" bölgelerinde kontrol sağlamaya gayret ettiğinin belirtildiği açıklamada, "Keşif ve gözetleme vasıtaları ile tespit edilen 99 DEAŞ hedefine, Ateş Destek vasıtaları tarafından 291 adet FIRTINA ve 23 ÇNRA atışı yapılmıştır. Yapılan atışlar sonucunda DEAŞ'ın çok sayıda silah mevzii ve barınak olarak kullandıkları yapılar imha edilmiştir. Toplamda 1568 hedefe, 5989 atım yapılmıştır" denildi.

-6 HEDEFE 6 BOMBA-

Türkiye uçaklarının Tall Atiyah, Uvayşiyah ve Cubban'da bulunan altı hedefe altı bomba attığı belirtilirken, silah mevzii olarak kullanılan altı bina ve hemen yanlarındaki silah mevzilerinin imha edildiği bildirildi.

-KOALİSYON UÇAKLARI YEDİ HAVA SALDIRISI-

Koalisyon uçaklarınca tespit edilen IŞİD unsurlarına yedi hava saldırısı yapıldı. Rail, Türkmen Barı, Şuvayrin ve Ghüz alanlarına yönelik olarak gerçekleştirilen taarruzlarda, üç bina, iki savunma mevzii, bir depo, iki el yapımı patlayıcı, bir silah monteli araç ve bir ağır silah imha edilirken, üç IŞİD mensubu da etkisiz hale getirildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler