HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TSK'dan kimyasal gaz açıklaması

Suriye’nin El Bab bölgesinde terör örgütü DEAŞ tarafından düzenlenen saldırıda çok sayıda sivil yaralandı. 22 Muhalif unsurun göz ve vücutlarında kimyasal gaza maruz kalma belirtileri gözlendi.

Kimyasal kullanıldığı iddia edilen saldırıda yaralananlardan bazıları Kilis’e getirildi, AFAD ekiplerinin Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik, Nükleer (KBRN) kontrolünden geçirildikten sonra acil serviste tedaviye alındı.

TSK'DAN AÇIKLAMA GELDİ

TSK, Haliliye bölgesinde DEAŞ TÖ tarafından atılan roket sonucunda 22 Muhalif unsurun göz ve vücutlarında kimyasal gaza maruz kalma belirtileri gözlemlenmiştir.'' dedi.

KİLİS'E ÖZEL KIYAFETLE GELDİLER

Fırat Kalkanı Harekatı’nın devam ettiği Suriye’nin El Bab bölgesinde, terör örgütü DEAŞ tarafından saldırı düzenlendi. Kimyasal kullanıldığı iddia edilen saldırıda çok sayıda sivil yaralandı. Yaralı Suriyelilerin bir bölümü, sınır hattına getirilerek Elbeyli İlçesi’nden özel kıyafetli sağlık görevlileri tarafından ambulanslarla Kilis’e getirildi.

Kilis Devlet Hastanesi’nde de AFAD ekipleri tarafından KBRN kontrolünden geçirilen yaralılar, acil serviste tedaviye alındı.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler