HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TSK'dan Kuzey Irak'a son dakika operasyon!

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan son dakika bilgilendirmeye göre, 29 Eylül 2017 tarihinde Irak kuzeyi Kandil bölgesinde keşif ve gözetleme vasıtaları ile tespit edilen bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik düzenlenen hava harekatında 14 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Dün Metina bölgesine düzenlenen hava harekatında terör örgütü PKK tarafından kullanılan silah mevzisi, sığınak ile silah ve mühimmat depoları imha edildiği belirtilmişti.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan son dakika bilgilendirmeye göre, 29 Eylül 2017 tarihinde Irak kuzeyi Kandil bölgesinde keşif ve gözetleme vasıtaları ile tespit edilen bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik düzenlenen hava harekatında 14 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

METİNA'DA ÇOK SAYIDA MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

Genelkurmay Başkanlığından dün yapılan bilgilendirmede de, TSK, Irak'ın kuzeyinde bölücü terör örgütü üyelerince kullanılan kampları hedef almaya devam ediyor. Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı savaş uçaklarınca, dün Metina bölgesindeki PKK kamplarına hava harekatı düzenlendi. Harekatta PKK tarafından kullanıldığı belirlenen silah mevzisi, sığınak ile silah ve mühimmat depoları imha edildi.

HABUR'DA TATBİKAT SÜRÜYOR

Irak sınırındaki Habur Sınır Kapısı'na yaklaşık 3 kilometre mesafede TIR parkının karşısındaki alanda, 7. Kolordu Komutanı Tümgeneral Sinan Yayla sevk ve idaresinde 28. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kurumahmut emir komutasında yürütülen tatbikat, Irak Silahlı Kuvvetleri birliklerinin de katılımıyla müşterek sürüyor.

Tatbikat kapsamında hazırlanan senaryo gereği, alana zırhlı araçlarla sevk edilen Türk ve Iraklı askerler, düşman mevzilerinin etrafını üç taraftan sardı. Daha sonra askerler zırhlı araçlarla yaklaştıkları mevzileri ele geçirdi. Türk ve Iraklı askerler, tatbikatın ardından zırhlı araçlarla birliklerine geri döndü.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan bilgilendirmede, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 18 Eylül'den itibaren Silopi/Habur bölgesinde icra edilen tatbikatın üçüncü safhasına 26 Eylül'de başlandığı, tatbikatın bu safhasının bölgeye intikal eden Irak Silahlı Kuvvetlerine bağlı birlik ve unsurların da katılımıyla birleşik olarak icra edileceği belirtilmişti.

AA


En Çok Aranan Haberler