HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TSK'dan Silopi ve Ağrı açıklaması

Genelkurmay Başkanlığı: Silopi'de 4, Diyadin'de 3 terörist etkisiz hale getirildi.

TSK'dan Silopi ve Ağrı açıklaması

Ağrı Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, dün saat 21.00 sıralarında bölücü terör örgütü PKK mensupları tarafından Diyadin İlçe Jandarma Komutanlığına roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendiği anımsatıldı. Güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada 3 teröristin silahlarıyla birlikte ölü ele geçirildiği açıklandı.

GENELKURMAY'DAN AĞRI VE SİLOPİ AÇIKLAMASI

Genelkurmay Başkanlığı, yurtiçi olaylar başlığında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Şırnak / Silopi Görümlü Üs Bölgesi Yakın Emniyet Unsurlarına sızma girişiminde bulunulmuş, müteakiben Doçka, Bixi, roketatar ve uzun namlulu silahlarla Görümlü Üs Bölgesine ateş açılmıştır. Silahlı saldırıya unsurlarımız tarafından ve ateş destek vasıtaları ile derhal karşılık verilmesi üzerine terörist ateşleri kesilmiştir. Çıkan çatışmada dört Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiştir. Söz konusu saldırıda, herhangi bir zayiat ve hasar meydana gelmemiştir.

Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Ağrı / Diyadin İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğüne eş zamanlı olarak roketatar ve uzun namlulu silahlar ile saldırıda bulunulmuştur. Saldırılara güvenlik güçleri tarafından derhal karşılık verilmiş ve Bölücü Terör Örgütü mensubu üç terörist, silahıyla birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir. Silahlı saldırılar esnasında, herhangi bir zayiat ve hasar meydana gelmemiştir."

BU SABAH ÇATIŞMA ÇIKTI

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde ise Durak Jandarma Karakolu’na bu sabah PKK’lı teröristler roketatarla ateş açtı. Saldırının ardından kısa süreli çatışma çıktı.

Şemdinli ilçe merkezinden yaklaşık 13 kilometre uzaklıkta bulunan Durak Jandarma Karakolu’na bugün saat 06.30 sıralarında bir grup terörist tarafından roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıya güvenlik güçleri anında karşılık verirken, bölgede kısa süreli çatışma çıktı.

ÇEVREDEKİ 1 KİŞİ YARALANDI

Çatışma sırasında Durak Jandarma karakolu yakınlarında evi olan Şadi Töre adlı bir vatandaş da yaralandı. Yüksekova Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Töre’nin evinin önündeki bahçede çalışırken gelen bir şarapnel parçasını isabet etmesiyle yaralandığı belirtildi.
Saldırının ardından kaçan PKK’lıların yakalanması için bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.

TUNCELİ'DE KARAYOLUNDA BOMBA PATLATTILAR

Tunceli- Elazığ karayolunun Kanoğlu Mevkii’nde bu sabah askeri aracın geçişi sırasında PKK’lılar yola önceden döşedikleri patlayıcıyı infilak ettirdi.

Patlamada bir askeri araç ve bir sivil araçta hasar meydana geldi. Ölen ve yaralanan kimsenin olmadığı patlamayla, yolda 3 metre genişliğinde ve 4 metre derinliğinde çukur oluştu. Bölgeye takviye güvenlik güçleri sevk edilirken, saldırıyı gerçekleştiren PKK’lılara karşı operasyon başlatıldı.

TERÖRİSTLER YOLCU OTOBÜSÜ YAKTI!

Öte yandan Erzurum-Van seferini yapan şehirler arası yolcu otobüsü, dün akşam Erciş-Patnos Karayolu Ekiciler köyü mevkisinde PKK'lı teröristlerce durduruldu. Yolcuları indiren teröristler, daha sonra otobüsü yaktı.

Olayda can kaybı yaşanmazken, yangın bölgeye giden Erciş Belediyesi itfaiye ekiplerince söndürüldü.
Güvenlik güçleri, teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başlattı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler