HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TTB rapor veren doktoru arıyor

Soma’da bir kişiyi tekmelerken görüntüleri ortaya çıkan Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel’in, bu olay için rapor aldığı açıklanmıştı. Türk Tabipleri Birliği (TTB) o raporun doğruluğunu araştırıyor.

TTB rapor veren doktoru arıyor

Hürriyet'in haberine göre, TTB Genel Sekreteri Beyazıt İlhan, bu tür raporlara daha önce de rastladıklarını belirterek, “Bir vatandaşı döven üç polisin ‘elimiz acıdı’ diyerek rapor aldığına şahit olduk” dedi.

“Tabii bu tür olaylar çok vahim. Hem raporu alan için hem de raporu veren doktor için. Şimdi benzer bir olayın Soma’da meydana geldiğini öğrendik. Yapılan açıklamalarda vatandaşı tekmeleyen Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel’in, rapor aldığı söylendi. Biz TTB olarak şimdi bunun doğruluğunu araştırıyoruz. Konuyu hem SGK hem de sağlık bakanlığı nezdinde araştıracağız. Gerçekten böyle bir rapor varsa, o rapora imza atmak bir suçtur. Hekimlik meslek ilkeleri bakımından 6 aya kadar meslekten men cezası verilir. TCK‘da da 3 yıldan 8 yıla kadar ceza isteniyor.

Bir hekimin böyle asılsız bir rapor vermesini asla kabul etmeyiz ve üstünü örtmeyiz. Gereken neyse bunu yapacağız. Sonuçta bir doktor röntgen raporlarına göre, kişinin bedenindeki hasara göre rapor verir. Her şey açık seçik bir olayda böyle bir rapor düzenlendiyse kesinlikle bir skandaldır.”

Müşavir tekme attığı ayağı yüzünden rapor almış

Öte yandan, TTB'nin aradığı o doktorun Yusuf Yerkel'e verdiği 7 günlük işgörmez raporunu Yerkel'in tekme attığı sağ dizde kızarıklık ve yumuşak doku şişliği tanısı ile verdiği ortaya çıktı.

Sağlık raporuna göre Yerkel, tekme attığı gün olan 14 Mayıs"ta saat 20.00'da sağ dizde şişlik ve ağrı şikayetiyle Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi"ne gelerek, Doktor Servan Gökhan'a muayene oldu.

Radikal'in haberine göre, Yerkel, muayenede, sağ dizindeki ağrı ve şişliğin düşme nedeniyle oluştuğunu söyledi. Sağ dizinin filmi çekildikten sonra Yerkel'e yedi gün iş göremezlik raporu verildi.

Yerkel'e şu tanı konuldu:

"Sağ dizde yaklaşık 10X10 cm ödem (sislik), ekimoz (kızarıklık) ve yumuşak doku şişliği, sol omuz ve göğüs ön yüzde ekimoz ve yumuşak doku şişliği mevcuttur. Extremite (kol ve bacak) hareketlerinde hassasiyet ve yürümede güçlük mevcut olup hastada yaygın yumuşak doku travmasi mevcuttur. Hastaya 7 gün iş göremezlik raporu verilmiştir.'

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler