HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tunceli Pülümür Kırsalı’nda hava harekatı: 15 terörist öldürüldü

Tunceli kırsalında düzenlenen iki hava harekatında toplam dokuz hedef imha edildi, 15 terörist de etkisiz hale getirildi.

Tunceli Pülümür Kırsalı’nda hava harekatı: 15 terörist öldürüldü

Tunceli Valiliği akşam saatlerinde Tunceli'nin Pülümür ilçesi kırsalına düzenlenen hava harekatında 15 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Valilik tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.

"3 Kasım 2016 günü Pülümür İlçesi Kızılmescit Vadisi Çatan Mahallesi ile Uzundere mahallesi arasında kalan bölgede güvenlik güçlerimizce İHA ile icra edilen keşif/gözetleme faatliyeti esnasında bir grup terörist tespit edilmiştir. Tespit edilen grubu etkisiz hale getirmek maksadıyla saat 16.30 sıralarında hava harekatı icra edilmiş, 2 adet F16 uçak ile terörist grubun tahmini kaçış güzergahları bombalanarak bölge yoğun ateş altına alınmıştır.

Bahse konu bölgede saat 20.00 sıralarında güvenlik güçlerimizce devam eden operasyonlar kapsamında ihaların keşif ve gözleme faaliyeti esnasında kalabalık bir terörist grubu daha tespit edilmiştir. Terörist grubu etkisiz hale getirmek için ikinci kez hava harekatı düzenlenmiş bölge F16 uçaklarla bombalanarak, Kobra helikopterler ile yoğun ateş altına alınmıştır. Bölgede devam eden operasyonlarda (15) kişilik grubun etkisiz hale getirildiği değerlendirilmektedir.

Teröristlerin etkisiz hale getirilmesi maksadıyla bölgede operasyona devam edilmektedir."

BİTLİS'TE PKK OPERASYONU

Öte yandan Bitlis Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınan aralarında belde belediye başkanlarının da bulunduğu 6 kişi tutuklandı.

Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, PKK/KCK terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik sürdürülen çalışmalar kapsamında Bitlis Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce çalışma başlatıldığı belirtildi.

BAŞKANLAR DA VAR

Açıklamada, "11 Ekim 2016 tarihinde PKK/KCK terör örgüt üyesi olmak suçlaması ile aralarında Ovakışla Beldesi Belediye Başkanı A.D., Ovakışla Beldesi Belediye Eş Başkanı S.K., Ovakışla Beldesi Belediye Meclis üyeleri Y.K. ve M.T., Adilcevaz DBP İlçe Eş Başkanı S.T., Adilcevaz İl Genel Meclis Üyesi A.O. ve Adilcevaz ilçesinde milis/işbirlikçilik faaliyetlerinde bulunan A.E.K., N.G. ve N.Ç. isimli 9 şahsa yönelik eş zamanlı olarak operasyon icra edilmiş ve şahıslar yakalanarak gözaltına alınmıştır. 2 Kasım 2016 günü emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından çıkarıldığı adli makamlarca Ovakışla Beldesi Belediye Başkanı A.D., Ovakışla Beldesi Belediye Eş Başkanı S.K., Ovakışla Beldesi Belediye Meclis üyeleri Y.K. ve M.T., Adilcevaz DBP İlçe Eş Başkanı S.T. ve N.G. isimli 6 şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edilmiş, Adilcevaz İl Genel Meclis Üyesi A.O. ve Adilcevaz ilçesinde milis/işbirlikçilik faaliyetlerinde bulunan A.E.K. ve N.Ç. isimli 3 şahıs ise adli kontrol kararı almışlardır. Terör örgütleri ve bu örgütlerin gerçekleştirdikleri eylemlere karşı mücadelemiz, halkımızın desteğini alan güvenlik güçlerimizin titiz, özverili ve koordineli çalışmaları ile birlikte kararlıkla devam etmekte ve edecektir" denildi.

KIRŞEHİR'DE DE İKİ KİŞİ TUTUKLANDI

Kırşehir'de, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda, örgütün şehir yapılanmasında yer alan 2 kişi tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması çerçevesinde Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, PKK terör örgütü mensuplarına yönelik çalışma başlattı.

Kent merkezinde bazı adreslere operasyon düzenleyen ekipler, terör örgütünün Kırşehir yapılanmasında görev alarak örgüte elaman kazandırma faaliyetleri yürüttükleri iddia edilen Mevlüt K. ve Vedat V'yi gözaltına aldı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 2 zanlı, tutuklandı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler