HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tunceli’de 1 polis şehit

Tunceli’ de Şehit Nahit Bulut polis merkezine PKK’lı teröristlerce düzenlenen saldırının ardından çıkan çatışmada yaralanan 1 polis memuru şehit oldu.

Tunceli’de 1 polis şehit

Tunceli çarşı merkezinde Cumhuriyet caddesi üzerinde bulunan Şehit Nahit Bulut Polis karakoluna PKK’lı teröristler tarafından düzenlenen saldırı sonrası çatışma çıktı.

Tunceli merkez Moğultay Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Şehit Nahit Bulut Polis Karakolu’na saat 11.28 sularında PKK’lı bir grup tarafından saldırı düzenlendi. Karakoldaki polislerin karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmada saldırıyı düzenleyen 2 PKK’lı öldürülürken, yaralanan polislerden Murat Savaş Kale, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybederek şehit düştü.

Kent merkezinde şu saatlerde silah sesleri yükselirken vatandaşlar evlerine çekildi, esnaf da kepenk kapattı.

Aralarında polis ve sivil vatandaşların da bulunduğu yaralılar olduğu belirtildi, Çatışma sırasında yaralanan PKK'lıları almak isteyen vatandaşlara özel harekat timleri engel olup havaya ateş açtı.

BİR HAİN SALDIRI DA ŞIRNAK'TA

Şırnak'ta yolcu taşıyan ve içinde uzman çavuşun da bulunduğu sivil otomobile kırmızı ışıkta PKK'lılar tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıda araç şoförü hayatını kaybederken, 1 uzman çavuş ve 6 yaşındaki bir çocuk yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Şırnak merkez Cizre Caddesi'ndeki kırmızı ışıklarda yolcu taşıyan araca uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Düzenlenen saldırıda Lokman Bayar adlı şoför kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybederken, Nuri Karakaş (28) isimli uzman çavuş ve 6 yaşındaki Tayyip Bayar yaralandı. Saldırıda hayatını kaybeden Lokman Bayar'ın 30 Haziran tarihinde askerden geldiği öğrenildi.

Olay yerine gelen Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü

ekipleri, araçta incelemelerde bulundu.

ŞIRNAK VALİLİĞİ AÇIKLAMA YAPTI

Şırnak Valiliği'nden yapılan açıklamada, "04 Eylül 2015 tarihinde Şırnak merkezde bir uzman çavuşun bindiği, içerisindeşoför ve 6 yaşındaki çocuğunun da bulunduğu sivil araca Bölücü Terör Örgütü mensupları tarafından ateş açılmış. Açılan ateş sonucu Uzman Çavuş ve şoför yaralanmış olup, araç şoförü vatandaşımız kaldırıldığı Şırnak Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetmiştir. Olayın hemen ardından faillerin yakalanmasına yönelik çalışmalar başlatılmıştır” denildi.

AĞRI VE TENDÜREK DAĞLARI ÜÇÜNCÜ KEZ 'ÖZEL GÜVENLİK BÖLGESİ'

Öte yandan terör örgütü PKK'nın yuvalandığı Ağrı ve Tendürek dağları, Ağrı Valiliği tarafından üçüncü kez 'özel güvenlik bölgesi' ilan edildi. Valilik artan terör olaylarının ardından ilk olarak 2 Ağustos'ta ikinci olarak 19 Ağustos'ta Ağrı ile Tendürek Dağlarını 15'er gün süreyle 'askeri güvenlik bölgesi' ilan ederek sivillere yasakladı. Valilik, sürenin dolması üzerine Ağrı ile Tendürek Dağlarında yapılacak askeri operasyonları gerekçe gösterdi ve bundan sivillerin zarar görmemesi için 4 Eylül gününden itibaren 15 gün süreyle yeniden özel güvenlik bölgesi olarak ilan ettiğini açıkladı. Açıklamada, “Valiliğimizce Ağrı Dağı ve Tendürek Dağı, icra edilecek askeri operasyonlarda sivil vatandaşlarımızın zarar görmemesi için 4 Eylül 2015 gününden itibaren 15 gün süre ile Geçici Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilmiştir” denildi.

HAKKARİ'DE TABURA SALDIRI

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki askeri birliğe havanlı saldırı düzenlendi. Sabah saatlerinde bir gurup PKK üyesi tarafından Aktütün 5. Piyade Taburu ve bağlı üs bölgelerine doçka ve havanlı saldırı düzenlendi. Aktütün taburunda bulunan topçu bataryanın ise obüsler ve fırtına ile karşılık verdiği bildirildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler