HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tunceli’de 100 kilogram amonyum nitrat ve mühimmat ele geçirildi

Tunceli'de güvenlik güçlerinin yaptığı operasyonda 100 kilogram amonyum nitrat, 400 metre kablo, 50 kilogram gübre ve 250 adet biksi mermisi ele geçirildi. Tunceli Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "İlimizde terörist unsurların bulunmasına yönelik çalışmalar azim ve kararlılıkla sürdürülmektedir." denildi. Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'ndeki Kato Dağı Bölgesi'nde yürütülen operasyon kapsamında da PKK'ya ait çok sayıda mühimmat ele geçirilmişti.

Edinilen bilgiye göre, Tunceli İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Özel Harekat timleri, merkez Boztarla, Değrik Mahalleleri ile Çaldıran tepe bölgesine "Şehit Jandarma Binbaşı Yavuz Sonat Güzel-90" operasyonu gerçekleştirdi.

Operasyonda bölücü terör örgütüne ait, 100 kilogram amonyum nitrat, 400 metre kablo, 50 kilogram gübre,250 adet biksi mermisi ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi. Ele geçirilen malzemelerin savcılık talimatıyla olay yerine imha edildiği bildirildi.

Tunceli Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Tunceli İl Jandarma Komutanlığınca merkez Boztarla, Değrik Mahalleleri ve Çaldıran Tepe bölgelerinde gerçekleştirilen operasyon kapsamında 100 kilogram amonyum nitrat, 50 kilogram gübre, 250 adet Biksi fişeği, 400 metre kablo ve teröristlere ait muhtelif yaşam malzemeleri ele geçirilmiştir. İlimizde terörist unsurların bulunmasına yönelik çalışmalar azim ve kararlılıkla sürdürülmektedir"denildi. (İHA)


En Çok Aranan Haberler