HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tunceli'de korkulan olmadı

TUNCELİ (İHA) - Diyarbakır'da, teröristlerin cenaze töreninde çıkan olayları ve sivil insanların hayatını kaybetmesini kınanmak amacıyla yürüyüş yapan Tunceli Demokratik Toplum Partisi (DTP) üyesi bir grup, barış taleplerinin iyi algılanması gerektiğine dikkat çekmek ve "şiddete son" çağrısında bulunmak amacıyla basın bildirisi okudu. Grubun eylemi olaysız sona ererken, çıkan olaylardan tedirgin olan halk, durumdan memnun olduklarını dile getirdi.

Tunceli'de DTP tarafından düzenlenen, Emek Partisi (EMEP), sendikalar ve bazı sivil toplum kuruluşları üyelerinin de destek verdiği gösteride, Diyarbakır'da son zamanlarda yaşanan olaylar kınandı. Yürüyüşün ardından basın açıklaması yapan kalabalık grup, daha sonra oturma eylemi gerçekleştirdi. Öğle saatlerinde Sanat Sokağı'nda biraraya gelen 300'ü aşkın kişi, "Amed Halkı Yalnız Değildir" ve "Barışa Uzanan Eller Kırılsın" şeklinde slogan atarak yeraltı çarşısına kadar yürüdü. Belediye Başkanı Songül Erol Abdil'in de katıldığı yürüyüşte, güvenlik güçleri etrafta olağanüstü önlem aldı. Özel Hareket Timleri ve Çevik Kuvvet ekipleri de kalabalığa 300 metre mesafede konuşlandırıldı.

Basın açıklamasında konuşan Belediye Başkanı Songül Erol Abdil, yıllardır barış taleplerine şiddetle karşılık verildiğini söyleyerek, Kürt halkının taleplerinin doğru algılanması gerektiğine işaret etti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Belediye Başkanı Osman Baydemir hakkındaki sözlerine de değinen Abdil, "Herkes kendi işini yapacaksa, Kürt halkının taleplerini doğru algılayın, buna uygun çözümler üretin. Biz ne askerin ne de dağdaki gencin ölmesini istemiyoruz" dedi.

Açıklamada söz alan DTP İl Başkanı Özgür Söylemez ise Türkiye toplumunun açık bir kaos ortamına sürüklenmek isteğini ifade ederek, olaylarda yaşamını yitiren yurttaşların ailelerine başsağlığı diledi. Yaşanan olayların Kürt sorununun adil, demokratik ve barışçıl yöntemlerle çözülmemesinden kaynaklandığını öne süren Söylemez, "Benzer olayların bir daha yaşanmaması için ve herkesin yaşam hakkının korunduğu bir ortamın tesisi için siyasal iktidar başta olmak üzere, tüm Türkiye toplumunu duyarlılığa çağırıyoruz" açıklamasında bulundu.
Grup, 5 dakikalık oturma eyleminin ardından olaysız dağıldı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler