HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şehrin göbeğinde çatışma kameralara yansıdı

Tunceli'de Şehit Nahit Bulut polis karakoluna PKK'lı teröristler tarafından saldırıda bulunuldu. Çıkan çatışmada 2 PKK'lı öldürüldü. Çatışma anı saniye saniye kameralara yansıdı.

Tunceli merkez Moğultay Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Şehit Nahit Bulut Polis Karakolu’na saat 11.28 sularında PKK’lı bir grup tarafından saldırı düzenlendi.

2 terörist böyle öldürüldü FOTO GALERİ

Karakoldaki polislerin karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmada saldırıyı düzenleyen 2 PKK’lı öldürülürken, 1 polis şehit oldu.

[

_](https://www.mynet.com/tuncelide-1-polis-sehit-110102026623)

2 PKK’lının polis tarafından öldürülmesi saniye saniye kameralara yansıdı. Teröristlerin cenazelerini almaya gelenlerin arasında HDP Tunceli milletvekili Alican Önlü de vardı.

Kent merkezinde şu saatlerde silah sesleri yükselirken vatandaşlar evlerine çekildi, esnaf da kepenk kapattı.

Aralarında polis ve sivil vatandaşların da bulunduğu yaralılar olduğu belirtildi, Çatışma sırasında yaralanan PKK'lıları almak isteyen vatandaşlara özel harekat timleri engel olup havaya ateş açtı.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Tunceli Valiliği, bugün polis merkezine düzenlenen saldırı ve sonrasında yaşanan çatışmaya ilişkin açıklama yaptı.

Yazılı açıklamada, "04 Eylül 2015 günü saat 11.20 sıralarında 2 bölücü terör örgütü mensubu tarafından merkez Şehit Nahit Bulut Polis Merkezi Amirliği'ne el bombası ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulmuş, güvenlik güçlerimizce anında karşılık verilen saldırıda bir terörist ölü, bir) terörist ise ağır yaralı olarak ele geçirilmiştir. Saldırı esnasında bir polis memuru ve bir vatandaşımız ağır yaralı olarak Tunceli Devlet Hastanesine kaldırılmış, polis memuru yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olurken, yaralı vatandaşlarımızın tedavisine devam edilmektedir” denildi.

Açıklamada, saldırı sonrası geniş çaplı operasyon başlatıldığı kaydedildi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler