HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türbede uçurtma şenliği

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından 'Uçurtmanı Al Şenliğe Gel' sloganıyla düzenlenen uçurtma şinliğinde çocuklar kadar büyükler de eğlendi.

Türbede uçurtma şenliği

Belediye tarafından katılımcılara dağıtılan 5 bin uçurtma ile birlikte Erzurum semaları rengarenk uçurtmalarla süslendi.

Kent merkezine yaklaşık 4 kilometre uzaklıktaki Palandöken Dağı eteğindeki Abdurrahman Gazi Türbesi mesire alanında düzenlenen uçurtma şenliğine büyük katılım oldu. Şenliğe uçurtmalarıyla gelen aileler, kısa sürede birbirinden renkli uçurtmaları gökyüzüne uçurdu. Belediye tarafından da katılımcılara dağıtılmak üzere bir kamyonet içerisinde 5 bin uçurtma getirildi. Uçurtma dağıtımı sırasında kısa süreli izdiham yaşandı ve bazı çocuklar ezilme tehlikesi geçirdi. Görevlilerin uyarısı ile uçurtma almak isteyenler uzun bir kuyruk oluşturdu. Şenliğe katılan dede, nine, anne ve babalar çocukları ile birlikte uçurtmaları gökyüzüne çıkardı. Uçurtmanın çok olması nedeniyle bazı uçurtmalar birbirlerine dolaşıp yere düştü. Yöresel kıyafetleri ile uçurtma uçuran kadınlar dikkat çekti. Şenliğe torunu ile birlikte katılan 58 yaşındaki Bilgi Dağyıldız hayatında ilk kez uçurtma uçurduğunu belirterek, küçükken yaşayamadığı çocukluğunu yaşadığını söyledi.

Zaman zaman yağan yağmura aldırış etmeyen aileler, çocuklarıyla birlikte gün boyu eğlendi. Şenlikte palyaçolar da çocuklar için oyun, yarışma ve çeşitli etkinlikler düzenledi. Çuval ve halat yarışması yapan gençler, birincilik için yarıştı. En yükseğe çıkan, en güzel ve en ilginç uçurtma dallarında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere de bisiklet, spor kıyafeti, kol saati ve kupa verildi.

FOTOĞRAFLI

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler