HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Turgutlu'da şiddetli rüzgar hayatı olumsuz etkiliyor

Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde akşam saatlerinde etkili olmaya başlayan şiddetli rüzgar, hayatı olumsuz etkiliyor.

Turgutlu'da şiddetli rüzgar hayatı olumsuz etkiliyor

Rüzgar nedeniyle işyerlerinin masa ve sandalyeleri çevreye saçılırken, birbirine değen ve kopan elektrik telleri, kesintilere neden oldu. Binalardan sokaklara dökülen sıva parçaları tehlike yarattı.

Turgutlu'da saat 18.00 sıralarında çıkan şiddetli rüzgar, vatandaşlara güç anlar yaşatmaya başladı. Bazı tabelalar devrilirken; reklam panoları da kırıldı. Eski Bayram Yeri Cevdet Öktem Caddesi üzerinde park halinde bulunan bir otomobilin üzerine çevredeki binalardan sıva parçaları düştü. Otomobilin arka camı kırıldı. Aynı mevkide bulunan bir ağaç ise yola devrildi. Bazı işyerlerinin önündeki masa ve sandalyeler çevreye saçıldı. Bir kahvehanenin önünde oturan grubun oldukça yakınına rüzgarın şiddetiyle baca parçaları düştü. Panikle işyerine sığınan 5 kişiden şans eseri kimse yaralanmadı. Şiddetli rüzgar nedeniyle elektrik kablolarının birbirine değmesi ya da kopması sonucu bazı sokaklarda elektrik kesintileri yaşandı. Asansörde kalan çeşitli vatandaşların kurtarılması için AKS 110 ekipleri çalışma başlattı. Elektrik dağıtım şirketi Gediz A.Ş., kesintilerin giderilmesi için çalışıyor.

Meteoroloji yetkilileri, rüzgarın akşam, kuzey ve kuzeydoğu yönlerinden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75km/s) fırtına şeklinde esmesini bekliyor. Şiddetli rüzgarın yarın akşam saatlerine kadar belli aralıklarla hissedileceği kaydedildi.

(DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler