HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türk-Amerikan iş adamları ABD'deki seçimleri takip etti

DEİK Bünyesindeki, Türk Amerikan İş Konseyi üyeleriABD Başkanlık seçimlerini İstanbul Swiss Otel'de düzenlenen etkinlikle takip etti.

Türk-Amerikan iş adamları ABD'deki seçimleri takip etti

İSTANBUL,(DHA)-Etkinliğe TAİK Başkanı Ekim Alptekin,, TAİK Eski Başkanı Haluk Dinçer, TAİK Başkan Yardımcısı Haydar Yenigün'ündearalarında bulunduğu iş dünyasından önemli isimler katıldı.

ABD'deki başkanlık seçimini değerlendiren TAİK Başkanı Ekim Alptekin, Donald Trump'un seçimlerde fark yaratacağını belirterek "Çok şiddetli bir seçim kampanyası oldu. Hillary Clinton'unçok tecrübeli siyasetçi olmasına rağmen Turp gibi ilk başlarda hiç ihtimal verilmeyen bu noktaya kadar gelebileceği kimsenin inanmadığı bir aday Hillary Clinton ile başbaşa gidebiliyor. Bütün dünyada bu seçimlere ilgi duyuluyor. Türk vatandaşı olarak bu bölge dinamiğine baktığınızdaçok fazla var sıkıntı yaşadığımız.. Bu Obama hükumetine bazı hassasiyetlerimiziyeterince ya biz anlatamıyoruz ya onlar anlamak istemedi. haliyle yeni bir umut var yeni bir iktidarlabazı bu yaşadığımızillegal yapılarla ABD'nin taktiksel de olsa işlevsel de olsa bir işbirliği içinde olmasıbu kadar eski bir müttefiki olarak bizi derinden tabiki etkiliyor.Bunu anlatabileceğimiz yeni bir iktidar olacak. Burada biraz daha Hillary Clinton, Obama iktidarının devamınıtemsil ettiği içinbir demokrat partinin üçüncü dönemi gibi algılanıyor. Trump, burada bir fark yaratabilir düşüncesi hakim o nedenle Türk-Amerikan topluluğu Abd'de bence Trump'u destekleyen böyle bir atmosferyegane sebebi bu olduğunu düşünüyorum.Bu salonda da Trump'a yakın hissetme duygusuhakim" dedi.

"FARKLI EKONOMİK PLANLARI VAR"

İki siyasetçinin de farklı ekonomik planlarının olduğunu vurgulayan Alptekin, "Serbest Ticaret anlaşmalarıikisi de tepkili Transatlantik yatırım ortaklığı ne olacağını hep birlikte göreceğizClinton da olsa Trump da olsa bu zor görülüyorşuanda bu bizim lehimizegenel ekonomik politikalara bakarsak Hillary ilk yüz gününde iktidarda olduğu ilk yüz günde 256 milyar dolarlık bir yatırım planı açıkladı. Bu bir nevi devlet teşvikli bir ekonomiyi canlandırma planı ,Trump daha çok vergileri düşürerek , iş adamlarını yeniden güçlendirmek istiyor, yani arz ekonomi taraftarını temsil ediyor. Türk İş adamlarının çoğu burada Trump görüşünüdestekliyor" dedi.

"EKONOMİDEKİ BELİRSİZLİK SONLANIR"

TAİK Başkan Yardımcısı Çağlan Mursaloğlu ise seçim sonuçlarının ekonomideki belirsizliği sonlandıracağını belirterek " BD seçim süreci özellikle dolar çok büyük oynaklıklar yarattı. Sadece Türkiye açısından ele almıyorum. Euro-Dolar pariterisi açısından ele alıyorum. Birçok ülke parabirimini etkilediğini düşünüyorum. En azından bu belirsizliğin ortadan kalkmasıyla piyasalarına bir anlamda durulacağını düşünüyorum. Türkiye ve Amerika çok uzun zamandır stratejik ortak sonuçta bir devlet sistemi var. Kim seçilirse seçilsin devlet sisteminin devam edeceğinidüşünüyorum bu anlamda da bizde ikili ilişkileri geliştirmek içinbaşkan kim olursa olsunelimizden geleni yapacağız" dedi.

(FOTOĞRAFLI)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler